Trafik öğrencilere emanet!

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen 'Okul Geçit Görevlileri' eğitimi sona erdi. Eğitime katılan 14 öğrenci serti

GÜNDEM 20.03.2015 18:58:00 0
Trafik öğrencilere emanet!

Kapaklı Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Okul Geçit Görevlileri” eğitim programını başarıyla bitiren 14 öğrenci, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Sertifika alan öğrenciler, okul önlerinde yapacakları trafik uygulamalarında ceza kesebilecek.

 

 

14 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI

Okul Geçit Görevlileri Sertifika Töreni, dün saat 11.30’da Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törende Pınarça İlköğretim Okulu’ndan 4, Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’ndan 10 olmak üzere, eğitim programını başarıyla bitiren 14 öğrenciye sertifikaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Sertifika töreninin ardından öğrenciler okul önündeki yola çıkarak uygulama yaptı ve sürücülere uyarılarda bulundu.

 

 

OKUL GEÇİDİ GÖREVLİSİ OLMAYA HAK KAZANDILAR

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Önemli bir halk sağlığı problemi olan trafik kazalarının önlenmesi ancak kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve bireylerin ortak çalışması ile mümkündür. Özellikle okul önlerinde olmak üzere ilçede trafik güvenliğini sağlamak için bu çalışmaya imza atıldı. İlk ve orta önlerinde ve okul geçitlerinde, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş çıkışını sağlamak için 1 öğretmen ve 14 öğrenci bu programa alındı. Eğitim programını başarıyla bitirerek ‘Okul Geçidi Görevlisi’ olmaya hak kazandılar” dedi.  

 

 

GEREKİRSE TRAFİĞİ DURDURABİLİRLER

Fahri görev yapan öğrencilerin gerektiği takdirde okul önlerinde trafiği durdurma yetkisine sahip olduklarını söyleyen Barın, “Öğrencilerin ‘DUR’ ihtarına uymayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince cezai işlem de uygulayabilecekler. Bu tür trafik bilincini artırmaya yönelik faaliyetlerde görev alacak öğrenci ve öğretmenlere başarılar diliyorum” dedi.

 

 

DEVAMI GELECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise “Bu daha bir başlangıçtır. ‘Okul Geçidi Görevlisi’ eğitim programına katılamayan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de üzülmesinler. Bu eğitimlerin devamı gelecektir. İnşallah daha geniş katılımlar olacaktır. Unutmayalım ki her birimiz bir canız. Hepimizin canı kutsal. Dolayısıyla gerek can gerekse mal güvenliğimiz bu tür etkinliklerle daha da iyi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

SERTİFİKALARI PROTOKOL TAKDİM ETTİ

Sertifika Töreni’ne Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Öğrencilere sertifikalarını Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant verdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ