CHP'liler Son Mektup'u izledi

Çerkezköy'de CHP'liler İlçe Gençlik Kolları'nın organize ettiği programda sinemaya gitti. Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı 'Son Mektup' filmini izleyen CHP Çerkezköy

GÜNDEM 19.03.2015 18:57:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetim kadroları, Gençlik Kolları tarafından organize edilen etkinlikte, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünde vizyona giren “Son Mektup” adlı sinema filmini izledi.

DAVETLİLER ARASINDA AKAY DA VARDI

Lemar Sinema Salonları’nda buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı yönetim kadroları, saat 21.00 seansında “Son Mektup” adlı sinema filmini hep birlikte izledi. CHP Gençlik Kolları yönetiminin organize ettiği sosyo-kültürel etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ali çalışkan, Uğur Erem ve Binali Etyemez, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 65 kişi katıldı.

 

 

FİLM ÇOK GÜZELDİ

Özhan Eren’in yazıp yönettiği ve başrollerinde Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak ve Barbara Sotelsek’in paylaştığı ‘Son Mektup’ adlı sinema filmi, izleyicilerden ta not aldı. Film sonunda konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Film çok güzeldi. Duygulanmamak elde değil. Bu vesile ile bizlerin burada toplanmasına vesile olan tüm CHP Çerkezköy Gençlik Kolları yönetimine teşekkür ediyorum” diyerek, tüm vatandaşları Son Mektup filmini izlemeye davet etti.  

SON MEKTUP

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünde vizyona giren film, Avrupa’da 1914’te 1. Dünya Harbi’nin başlamasından kısa bir süre sonra Türklerin de kendilerini harbin içerisinde bulmasını anlatıyor. Harpte Almanya ile beraber hareket eden Osmanlı İmparatorluğu tarih sahnesinde son yıllarını yaşar. O günlerde gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire, bir yandan vazifelerini yerine getirmek için koştururken, diğer yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele etmeye başlarlar. İngilizlerin bir hava baskınında Salih Yüzbaşı’nın ona yardımı sayesinde kurtarılan kimsesiz çocuk Fuat, Nihal hemşirenin kanatları altına sığınarak Salih Yüzbaşı ile Nihal’in daha da yakınlaşmasına vesile olur. Bu beraberlik kısa sürede “harp şartlarında dile getirilemeyen” büyük bir aşka dönüşür. 18 Mart’a kadar süren çatışmalarda Salih Ekrem Yüzbaşı, Nihal Hemşire, Nusrat Mayın Gemisi’nin Kaptanı Hakkı Yüzbaşı, Doktor Ragıp Yüzbaşı ve Erika Hemşire bir yandan bütün gayretleri ile vatan müdafaasına koşarken, diğer yandan da ayrılmaz dostluklar kurarlar...

Haber / Ahmet KARDEŞ