Gümüşhaneliler 'den Çanakkale mevlidi

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle dernek binasında mevlid-i şerif okuttu

GÜNDEM 19.03.2015 18:45:00 0
Gümüşhaneliler

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Çerkezköy’deki dernek binasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle mevlid-i şerif okuttu. Şehitlerin ruhuna okutulan mevlid-i şerifin ardından ise Çanakkale’yi anlatan tarihi söyleşi gerçekleştirildi.

ŞEHİTLER’E MEVLİD

Önceki gün akşam Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle mevlid-i şerif okutuldu. Fatih Camii İmam Hatip’i Mehmet Tanrıkulu’nun okuduğu mevlid-i şerife çok sayıda dernek üyesi katıldı.  İmam Hatip Mehmet Tanrıkulu, mevlid öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

ÇANAKKALE RUHU ANLATILDI

Mevlidin ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Ercan, 100. Yılında Çanakkale Savaşları konulu bir söyleşi yaptı. Tarihi bilgiler veren Ali Ercan, “Yüzüncü yılda ecdadı saygıyla anma”  konusundan bahsederken, “Köy ekmeği ve şekersiz üzüm hoşafına kanaat edip canlarını ortaya koyan dedelerimizin torunları olarak onları anlamak ve o ruhu yaşatmak ve evlatlarımıza nakletmeliyiz.”dedi.

 

 

VAREDANIN LÜTFU ÇANAKKALE OKUNDU

Tarih öğretmeni Ali Ercan daha sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğrencilere hazırlatılan “Varedanın lütfu Çanakkale” adlı kitaptan pasajlar okuyarak, katılımcılara bilgiler verdi. Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği’nde düzenlenen program dualarla sona erdi. Programa Gümüşhaneliler Derneği Başkanı  Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Haber /Abdulhamit ALBEZ