Çanakkale'yi adeta yaşadılar!

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarının yapıldığı Kapaklı'da, Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin performansları ile adeta Çanakkale Savaşı'nı canlı olarak yaşattıklarını ka

GÜNDEM 18.03.2015 20:18:00 0
Çanakkale

 

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan ve Karaağaç Şehitliği’nin ziyareti ile devam eden etkinlikler, Yıldızkent Ortaokulu’nca hazırlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı ile son buldu. Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin performansları ile adeta Çanakkale Savaşı’nı canlı olarak yaşattıklarını kaydeden Kaymakam Gürbüz, “Öyle bir nesil hazırlamalıyız ki gerektiğinde ataları gibi gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda etsinler” dedi.

 

 

 

PROGRAM ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler, dün saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk Programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ömer Karadeniz ve Tahir Eke, Muhtarlar, Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.  
ONLAR BU VATANIN GERÇEK SAHİPLERİ
Programda Mehmet Ali Gürbüz’ün Kapaklı Kaymakamlığı’nın, Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’nun Garnizon Komutanlığı’nın ve Sami İkizlerin de Kapaklı Belediye Başkanlığı’nın çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yüzbaşı Kaanoğlu yaptı. Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti uğruna ölümü göze alıp vatanı ve bayrağı kanları pahasına savunan Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andığını söyleyen Kaanoğlu, “Bu fedakar ve yiğit insanlarla ne kadar iftihar etsek azdır. Onlar bu vatanın gerçek sahipleridir” dedi.  
ÇANAKKALE’DE BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDIK
Türk milletinin dünyada eşine rastlanmayan yüce hasetleri olduğuna dikkat çeken Yüzbaşı Kaanoğlu, “Bunların başında vatanı ve bayrağı uğrunda gözünü kırpmadan canını feda edebilmesi gelmektedir” dedi. 18 Mart tarihinin ‘Şehitler Günü’ olarak anılmasını sağlayan Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin ruh halinin sayısız örnekleri ile dolu olduğunu kaydeden Kaanoğlu, “Çanakkale’de büyük bir zafer kazandık. Türk Silahlı Kuvvetleri ecdadının manevi mirasından ve asil Türk milletinin sevgisinden aldığı güçle dün olduğu gibi bugün ve yarın da her türlü fedakarlığı sergilemeye devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

 


KARAAĞAÇ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ
Çelenk töreninin ardından Karaağaç Şehitliği ziyaret edildi. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindeki protokol heyeti, Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde şehit olan Emrah Çalkın ile Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan Kadir Dadaş’ın kabirlerini ziyaret etti. Şehitler için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş eşliğinde dualar edildi. Kaymakam Gürbüz Şehit Er Kadir Dadaş ve Şehit Er Emrah Çalkın’ın ailelerine başsağlığı temennisinde bulunarak şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı.
KATILIMCILARA ÇANAKKALE SAVAŞI’NI YAŞATTILAR
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri saat 12.00’da başlayan ve Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti. Okulun bahçesinde başlayan programda Çanakkale Savaşı’ndan bir kesit temsili olarak canlandırıldı. Katılımcıların oldukça duygulanmasına neden olan öğrenciler, performansları ile adeta katılımcılara o anları yaşattı. Okulun Konferans Salonu’nda devam eden programda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi.
BEKLEMEDİKLERİ BİR DİRENİŞLE KARŞILAŞTILAR
Avrupa devletlerinin 20’nci yüzyılın başlarında, emperyalist politikalarla 1’inci Dünya Savaşı’nı başlattığını söyleyen Tahsin Nalbant, “Osmanlı’nın elinde bulunan petrol yatakları, Avrupa devletlerinin dikkatini çekmekteydi. Bunun için Osmanlı’ya saldıran emperyalist güçler, beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar. Kahraman Türk’lerin bütün yoksulluk ve yoksunluklara rağmen cansiparane bir şekilde savaşması Çanakkale’nin geçilemez olduğunu tüm dünyaya gösteriyordu” dedi.

 


ÇANAKKALE KENETLENEN BİR MİLLETİN VAROLUŞ MÜCADELESİNİN KIVILCIMIDIR
“Çanakkale Zaferi olmasaydı Kurtuluş Savaşı da olmazdı” diyen Tahsin Nalbant, “Çanakkale utançla yaşamak yerine onuruyla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale kenetlenen bir milletin varoluş mücadelesinin kıvılcımıdır. Çanakkale’de canını vermiş her kahraman Türk askeri, bütün dünyanın önünde saygıyla eğildiği takdire şayan bir mertebeye ulaşmıştır. Çanakkale Zaferi kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.” diye konuştu.    
ÇANAKKALE ORATORYOSU DUYGULANDIRDI
Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşmasının ardından okul korosu eşliğinde hazırlanan Çanakkale Oratoryosu sahnelendi. Duyguların oldukça yoğun yaşandığı Çanakkale Oratoryosu sırasında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu’nun gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı.  
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Çanakkale Oratoryosu’nun ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve maket yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesine geçildi. Resim dalında Göktuğ Özçavdar, şiir dalında Ezgi Dinç ve kompozisyon dalında Damla Yörük birinci olurken; maket yarışmasında birinci olan Gökberk Çelebi ve Turan Toprak Kılınç ödüllerini Kaymakam Gürbüz’ün elinden aldı.

 

 
ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ BİZE CANLI OLARAK YAŞATTILAR
Program sonunda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Çocuklarımızın hazırladığı bu programdan etkilenmemek mümkün değil. Onların bu performansı ile şehit torunları olmaktan gururlandık ve duygulandık. Performansları ile adeta Çanakkale Zaferi’ni bize canlı olarak yaşattılar” dedi. Yeni nesillerin Çanakkale Zaferini ve en önemlisi Çanakkale ruhunu çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Gürbüz, “Önümüzde, Çanakkale’yi andıran günler olacağına inanıyorum. Dolayısıyla öyle bir nesil hazırlamalıyız ki gerektiğinde ataları gibi gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını feda etsinler” dedi ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ