Asılsız ihbarlarla 155'i meşgul etmeyin!

Kapaklı'da yeni kurulan 155 Polis İmdat Hattı'nın tanıtım programında konuşan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, yeni kurulan hatta asılsız ihbarların çoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, boş yer

GÜNDEM 17.03.2015 18:50:00 0
Asılsız ihbarlarla 155

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2 Mart itibari ile faaliyete geçen 155 Polis İmdat İhbar Hattı dün saat 11.00’da düzenlenen programla basına tanıtıldı. Programda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, vatandaşlardan 155 ihbar hattını boş yere meşgul etmemelerini istedi.

TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Pasaport Büro Amirliği’nin ardından 155 Polis İmdat İhbar Hattı birimi de faaliyete geçti. Kapaklı 155 Polis İmdat İhbar Hattı’nın tanıtımı amacıyla düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve emniyet personeli katıldı. Programda Kaymakam Gürbüz de 155 Polis İmdat İhbar Hattı’nı arayarak ihbarda bulundu.

 

 

16 BİRİMDEN 14’Ü FAAL DURUMDA

Bir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde toplam 16 birimin bulunması gerektiğine işaret eden Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Biz göreve geldiğimizde 4 birimimiz yoktu. Bunlar Pasaport Büro Amirliği, Olay Yeri İnceleme, 155 Polis İmdat İhbar Hattı ve Trafik Tescil birimleriydi. Pasaport Büro Amirliği’nin ardından 2 Mart itibariyle de 155 Polis İmdat İhbar Hattı faaliyete geçti” dedi.

2 HAFTADA 700 İHBAR

Emniyet Müdürü Barın, “İlçe sınırları içinden sabit telefon, Turkcell ve Vodafone hatlarından 155’e yapılan tüm ihbarlar Haber Merkezimize düşecektir. Avea firması ile yazışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar toplam 700 ihbar aldık. Fakat bunların çoğu asılsız ihbarlar. Buradan vatandaşlarımızı asılsız ihbar yapmamaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.  

ASILSIZ İHBARLARDA BULUNMAYIN

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz de 155 Polis İmdat İhbar Hattı’nın Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ederek, “Vatandaşlarımızın bu hattı asılsız ihbarlarla meşgul etmemesi gerekiyor. Asılsız ihbarlar bir yandan polisimizi oyalarken, bir yandan da polisimizin ihbarlara karşı olan alakasını da olumsuz etkileyecektir” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ