Büyükşehir kazanan eserleri açıkladı

Büyükşehir Belediyesi'nce Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı Anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler belli oldu

GÜNDEM 17.03.2015 18:33:00 0
Büyükşehir kazanan eserleri açıkladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı anısına düzenlenen “Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ” konulu nesir (Kompozisyon) ve şiir yarışmalarında dereceye giren eserler ve sahipleri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Dereceye giren eserleri ve sahipleri bizzat açıklayan ve tüm katılımcılara teşekkür eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı anısına düzenlediğimiz kompozisyon ve şiir yarışmalarına birbirinden güzel eserlerle başvuran tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Jürimiz dereceye girecek olan eserleri seçerken gerçekten çok zorlandı. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılında Çanakkale’de yaşanan mücadeleyi ve ruhu unutmamak ve unutturmamak için oldukça güzel eserler ortaya çıktı. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

ÖDÜLLER BUGÜN VERİLECEK

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Özcan Kabak da yarışmalar ile ilgili kısa bir bilgi verdi ve dereceye girenlere ödüllerin 18 Mart Günü düzenlenecek törenle verileceğini söyledi.   

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı anısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen “Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ” konulu nesir (Kompozisyon) ve şiir yarışmalarında dereceye giren eserler ve sahipleri şöyle:

Nesir ( Kompozisyon ) Yarışması

Yarışmaya Katılan Eser Sayısı : 17

Şartnameye uygun eser Sayısı : 14 

Yarışma sonuçları:

1.Rumuz Kırlangıç- Nihan Yeliz Erdoğan - Süleymanpaşa

2. Rumuz Kırık Kalem - Şinasi Polat - Şarköy

3. Rumuz Nerven - Nisanur Karakuzu- Süleymanpaşa

Mansiyon: Rumuz Türk Genci - Tuğba Örsel - Şarköy

B- ŞİİR YARIŞMASI

Yarışmaya katılan eser sayısı : 39

Şartnameye uygun eser sayısı : 28

Şiir Yarışması Sonuçları:

1. Rumuz Barbayani - Sanih Anar- Malkara

2. Rumuz Aheste- Yıldız Toksöz - Süleymanpaşa

3. Rumuz Seher Yıldızı - Servi ÖZGÜL – Ergene.

Marmara Haber