Kızılpınar'da anlamlı panel

Çerkezköy Müftülüğü ve Kızılpınar Merkez Camii Derneği işbirliğinde düzenlenen "18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Paneli" vatandaşlardan büyük ilgi gö

GÜNDEM 15.03.2015 18:36:00 0
Kızılpınar

PANELE KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Kızılpınar Kültür Merkezi’nde 20.30’da gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Paneli’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Bulgaristan Plevne Müftüsü Necati Necip, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Tekirdağ Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ömer Karadeniz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Panele özellikle kadınların ilgisi yoğun oldu.

ÇANAKKALE ORATORYOSU İLGİYLE İZLENDİ

Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Cemal Çiftçi’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Çanakkale Zaferi ile ilgili 10 dakikalık slaytın izlenmesi ile devam etti.  Programda daha sonra Çerkezköy Mimar Sinan Camii Kuran Kursu’nun 4-6 yaş grubu minik öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale” konulu oratoryosu sahnelendi. Minik öğrencilerin performansı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

 

 

ÇANAKKALE VE AKİFİ ANLATTILAR

Mimar Sinan Camii Kuran Kursu’nun 4-6 yaş grubu minik öğrencilerinin Oratoryo gösterisinin ardından konuşmalara geçildi. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, Plevne İlçe Müftüsü Necati Necip ve Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “18 Mart Çanakkale Zaferi” ve “Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy” konularında konuşmalar gerçekleştirdi.

ÇANAKKALE’DE MANA MADDEYİ YENMİŞTİR

Konuşmasında yabancı güçlerin hala İstanbul ve Anadolu’da gözleri olduğuna vurgu yapan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, “Bunların idealleri iyilik ya da hayır için değil, öldürmek, yok etmek, soykırım içindir. Allah’la bu milletin arası bozulmadan onlar bu ideallerine ulaşamayacak. Unutmayalım ki Çanakkale’de bütün güçlerine rağmen mana maddeyi yenmiştir. İman galip gelmiştir. Aman Allah ile aramızı düzeltmeye gayret edelim. Düşmanın kurduğu tuzaklara düşmeyelim” ifadelerini kullandı.

 

 

AKİF’İN DİZELERİ İLE DUYGULANDIRDI

Çanakkale şehitlerinin Bedr’in aslanları kadar şanlı olduğuna vurgu yapan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ise “Bazıları sahabeyle Çanakkale askeri eş olur mu diyor. Çanakkale geçilirse kainatın efendisinin kabri tarumar edilir, ezan susar. Aynı Bedri ilahi” dedi. Gürlen konuşmasını Mehmet Akif’in şu dizeleri ile sonlandırdı: “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna yâ Rab ne güneşler batıyor! Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...  Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.”

BİZİ DUYGULANDIRIP AYDINLATTILAR

Konuşmaların ardından panelistlere plaketleri takdim edildi. Tekirdağ İl Müftüsü Mahmur Gürlen’e plaketi vermek üzere sahneye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren çalışkan müftümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca bu anlamlı panelde yaptıkları konuşmalarla bizleri duygulandıran ve aydınlatan panelistlerimize de teşekkür ediyorum. Bugünleri borçlu olduğumuz, Türk Bayrağı ve Türk milleti için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün burada bulunuyorsak her şeyi onlara borçluyuz” dedi. Kaymakam Kubilay daha sonra Müftü Gürlen’e plaketini verdi.

 

 

PLAKET TÖRENİ İLE PROGRAM SONA ERDİ

Programda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’e plaketini takdim ederken, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ise plaketini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın elinden aldı. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Paneli, plaket töreninin ardından sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ