Balık fiyatları el yakıyor!

En fazla talep gören hamsi şu günlerde 12 TL'ye satılmaya başladı. Balıkçılar hava şartları nedeniyle her yıl mart ayında balık fiyatlarının yükseldiğini söylüyor

GÜNDEM 15.03.2015 18:14:00 0
Balık fiyatları el yakıyor!

Olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını etkiledi. Fiyatların yüksek oluşu satanı da alanı da memnun etmiyor. Çerkezköy’de Balık Halinde yıllardır balıkçılık yapanlar özellikle mart aylarında balıkçıların fazla balık tutamadığı için fiyatlarında yüksek olduğunu söyledi. Balıkçılar, mart ayında balık tutulamamasını soğuk havaya ve denizlerin aşırı dalgalı oluşundan kaynaklandığına bağladı.

 FİYATLARIN YÜKSEK OLUŞU BALIKÇILARIDA MAĞDUR ETTİ

Çerkezköy Balık halinde yıllardır balık satışı yapan Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Okan Biber, Merkez Balıkçılık sahibi Mülayim Kapçak, Fırtına Balıkçılık Sahibi Fadıl Deniz ve Yaşar Balıkçılık Satış Sorumlusu Sercan Denizer, bu yıl mart ayında önceki yıllara oranla tezgahlarına az balık gelmesi ve gelen balık çeşitlerinin de yüksek fiyattan gelmiş olması dolayısıyla balık satışlarının düştüğünü, bundan kendilerinin de memnun olmadığını çünkü fiyatların yüksek olması, satışların da düşmesine neden olduğunu anlattı.

 

 

BALIK FİYATLARI NE DURUMDA

Çerkezköy Balık Hali’nde  satışı yapılan  bazı balık fiyatları ise şöyle:

Karadeniz levrek kilogramı 35-50 TL, sarıkanat, çinekop kilogramı 40- 45 TL., karides kilogramı 25-30 TL, mirlan mezgit kilogramı 35-40 TL. dil balığı kilogramı 50 TL, Karadeniz somon kilogramı 25-30 TL, kaya levreği kilogramı 30 TL, uskumru kilogramı 15-20 TL, alabalık kilogramı 4-5 TL, çupra kilogramı 5-10 TL, hamsi 12-15 TL, istavrit 12-15 TL.

 

 

4 TL’YE SATILAN HAMSİ 12 TL

Bu arada balık mevsimi başında 2,5- 4 TL olan hamsinin 12-15 TL’ye çıkması hamsiye olan talebi de düşürdüğünü belirten balıkçılar, mevsim olarak artık balığın sonlarına yaklaşıldığını kaydetti. Balıkçılar ithal balıkların fiyatlarının düşük olacağını bunun da nedeninin buzlukta saklanması olduğunu, diğer balıkların bundan sonra fiyatlarının düşmesini beklemediklerini belirtti.

 Haber/Seyit SÜREN