57. Alay harekete geçti!

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 5. Kez Çanakkale'ye yürüyüşe çıkan 57 kişilik 57. Alay Yürüyüş Komitesi ilçelerden gelen katılımlarla Tekirdağ Valiliği önünden protokolÃ

GÜNDEM 13.03.2015 18:41:00 0
57. Alay harekete geçti!

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Tekirdağ’dan yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi, 18 Mart’da Çanakkale Zaferi kutlamalarına katılacak. 57 kişiden oluşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi dün Tekirdağ Valiliği önünden uğurlandı.

57. ALAY TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞ

Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Münür Karaevli, partililer ve Tekirdağlı vatandaşların katıldığı uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Uğurlama töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak bu yürüyüşün içinde olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşları’nda destanlar yazan Yarbay Mustafa Kemal’in törenle sancağını verdiği 19.Fırka ve 57.Alay tarihe adını altın harflerle yazdırmış, hafızalardan silinmeyecek kahramanlıklar göstermiştir. Dünya askerlik tarihinin en kahraman birliğinin büyük bir mücadele verdiği Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıl dönümündeyiz. Dünya savaş tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşları, yüzyılın en büyük savaşlarından birisi olarak kabul edilmektedir.”dedi.

BİZ TEKİRDAĞLILAR İÇİN BÜYÜK BİR ONURDUR

Konuşmasında 57. Alay’ın Çanakkale yolculuğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak şunları kaydetti: “Çanakkale’nin geçilemeyeceğini anlayan emperyalist güçler; kara savaşlarını başlattıklarında karşılarında güzel yurdumuzun farklı bölgelerinden gelen, yüreklerinde vatan sevgisi dolu gençlerimizin oluşturduğu, Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Bey’in 2-3 ay içerisinde güzel şehrimiz Tekirdağ’da hazırladığı 19.Fırka ve 57. Alayı bulmuştur.19.Fırka ve 57. Alay’ın kısa bir sürede şehrimizde oluşturulması biz Tekirdağlılar için büyük bir onurdur. Ayrıca Tekirdağ’ımız Çanakkale Savaşları sırasında cepheye lojistik destek sağlayarak önemli bir rol üstlenmiş, savaşın kaderini değiştirmiştir. Destanlar yazan kahramanlarımız, canlarını seve seve feda etmiş; verdikleri mücadeleler ile tüm dünyaya örnek olmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları, ulusumuz ve Tekirdağlılar tarafından takdirle karşılanmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda kendisine güven duyularak başarılar kazanılmasını sağlamıştır. Tekirdağ’da kurulan 19. Fırka ve 57.Alayın kahraman vatan evlatlarıyla, eşsiz komutanları ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile onur duyuyor; şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

57. ALAY YOLA ÇIKTI

Konuşmaların ardından 57. Alay Yüryüş Komitesi, 57 kişi ile yola çıktı. Albayrak 57. Alay Yürüyüş Komitesi’ne eşlik ederek yaklaşık 10 kilometre beraber yürüyen Başkan Albayrak, komite üyelerine “Sağ salim gidip gelin” diyerek uğurladı.

Tekirdağlı vatandaşlar yürüyüş komitesine alkışlarla ve araba kornalarıyla destek verdi. Komite başkanı Hikmet Selim Yılmaz da kendilerine destek veren başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Tekirdağ Valiliği ve diğer kurumlara da teşekkür etti. 57. Alay, 5 gün sonra Çanakkale’de olacak.

Marmara Haber