Huzur içinde ibadet edebilirler

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, annesi adına yaptırdığı Ayşe Uyan Camii'nin Belediye kaynaklarından yapıldığına yönelik çıkan haberlere tepki gösterirken, "Asılsız

GÜNDEM 13.03.2015 18:33:00 0
Huzur içinde ibadet edebilirler

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bir açıklama yaparak, annesi adına ilçesinde yaptırdığı Ayşe Uyan Camisi hakkında çıkan haberlere cevap verdi. Başkan Uyan, “Son iki gündür bazı gazetelerde çıkan haberlerde annem Ayşe Uyan adına yaptırdığım cami için belediyenin kaynaklarının cami yapımına aktarıldığı iddiaları ortaya atılmış ve hakkımda asılsız bir karalama kampanyası başlatılmıştır.”dedi.

HAKKIMDA HAKSIZ KARALAMA BAŞLATILMIŞTIR

Tepki gösterdiği açıklamasında Ayşe Uyan Camisi ile ilgili bilgiler veren Başkan Uyan, şunları kaydetti: “Yapılan camii vatandaşların yoğun talebi üzerine inşa edilmiştir. Bu güne kadar caminin yapımı ile ilgili hiç bir konuda tarafıma veya kuruma en ufak bir eleştiri bile  yapılmamışken tam aksine binlerce takdir ve teşekkür tarafımıza iletilmiştir. Yapılan haberde caminin yapımı ile ilgili halkın rahatsız olduğu iddia edilmiştir. Oysa ki; camiyi şahsi çıkarlarına alet eden şahıslardan Ereğli halkı rahatsızdır ve bu kişilerin ahlaki değerleri Ereğli halkı tarafından sorgulanmaktadır.”

AYŞE UYAN HARİÇ TÜM CAMİLERİN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMİŞTİR

Annesi adına yaptırdığı camiye belediye kaynaklarının aktarıldığını reddeden Başkan Uyan, açıklamasını şöyle tamamladı: “İlçemizde 19 adet camii bulunmaktadır. Bunların içinde Ayşe Uyan camii hariç diğer 18 adet camiye talepleri halinde yıllardır belediyemiz tarafından ihtiyaçları karşılanmak suretiyle yardımlarda bulunulmuştur. Yerel yönetimlerin asli görevleri de kamu hizmetini yürütmektir. Vatandaşlarımızın dini görevlerini yerine getirebilmeleri için ibadetlerini daha sağlıklı ve huzur içinde yapabilmeleri adına şahsım ve ekibim oldukça hassasiyet göstermiş olup ihtiyaçları anında karşılanmıştır. İddia konusu olan Ayşe Uyan Camii'ne belediyenin herhangi bir şekilde kaynak aktarması söz konusu değildir. Halkımızın huzur içinde ibadetlerini yapabilmeleri için bu yöndeki hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Bu haksız ve asılsız eleştirileri yapan kişileri camilerimize ve bu camilerin yardım derneklerine yardım yapmaya davet ediyorum.”

Başkan Uyan açıklamasına, “Marmaraereğlisi halkının gerçekten nelerden rahatsız olduğunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”notunu ilave etti.

Marmara Haber