Kapaklı'da hüzünlü kutlama

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma günü tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı'da da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Duygu dolu anların yaşandığı

GÜNDEM 12.03.2015 19:07:00 0
Kapaklı

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün saat 10.00’da Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Mustafa Çetin, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

ÇOK HEYECANLANDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün ilk şiirini okumak için sahneye çıkan Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencisi Rıdvan Alperen Gülgün, çok heyecanlandığı için şiirini okuyamadı. Küçük öğrenci programın sonunda tekrar sahneye çıkarak İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını ezbere okudu. Rıdvan Alperen Gülgün katılımcılardan büyük alkış aldı.

 

 

PROGRAM ORATORYO İLE DEVAM ETTİ

Program, slayt gösterisi eşliğinde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatılması ile devam etti. Daha sonra ilçede düzenlenen İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında birinci olan Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Serhat Akbaş şiirini okudu. Program Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile devam etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Oratoryo gösterisi sırasında bazı izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Beğeni toplayan oratoryo gösterisi sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılar seslendirildi. Program Oratoryo gösterisinin ardından katılımcılara çeşitli ikramların sunulması ile son buldu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ