Hırsızlar TIR Parkı'na dadandı

Bir ara kaçak yollardan yurt dışına kaçmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Çerkezköy TIR Parkı'nda bu kez hırsızlık olayı yaşandı. Parktaki 4 TIR'ın dorselerindeki çadırlar kesilirk

GÜNDEM 11.03.2015 18:45:00 0
Hırsızlar TIR Parkı

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü yanındaki TIR parkına dadanan hırsız ya da hırsızlar, bir TIR dorsesinden kimyasal plastik ham madde çalarak kayıplara karıştı. TIR parkı içinde bulunan 4 TIR dorsesi daha kesik halde bulunurken, bu durum akıllara hırsız ya da hırsızların dorselerde bir şey mi aradığı sorusunu getirdi.

KİMYASAL PLASTİK HAM MADDE ÇALDILAR

Gün geçmiyor ki Çerkezköy TIR parkında yeni bir olay yaşanmasın. Daha önce çamurlu yolları ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyenlerin yakalanması ile gündeme gelen Çerkezköy TIR Parkı, bu kez de hırsızlık olayı ile gündeme geldi. Şüpheli ya da şüpheliler TIR Parkı önünde yol kenarında park halinde bulunan ve sürücülüğünü Moldova asıllı Tudor Buzu’nun yaptığı B 57 JAL plakalı TIR'ın dorsesinden kimyasal plastik ham madde çaldı.  

4 TIR’IN DAHA DORSESİ KESİLMİŞ

TIR Parkı görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemede TIR parkı içinde bulunan 4 TIR dorsesinin daha kesildiği tespit edildi. Bu durum akıllara hırsız ya da hırsızların dorselerde bir şey mi aradığı sorusunu getirdi. İçi beyaz eşya ile dolu olan TIR dorsesine bile yanaşmayan hırsız ya da hırsızlar, diğer TIR dorsesinde yüklü olan kimyasal plastik ham maddelerden çalarak kayıplara karıştı. Kimyasal plastik ham madde çalınan TIR dorsesinde parmak izi arayan olay yeri inceleme ekipleri şüpheli ya da şüphelilerin eldiven kullandıkları için herhangi bir parmak izine rastlayamadı.

TIR ŞOFÖRLERİNİN DERDİ İSE PARK ÜCRETLERİ

Bazı TIR şoförleri ise TIR Parkı’nın 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini anımsatarak, “19 TL olan günlük park ücreti 25 TL’ye yükseltildi. Önceden parka giren ve bir saat içinde çıkış yapan TIR’dan ücret alınmazken, şimdi 12 TL ücret talep ediyorlar” diye serzenişte bulundu.      

GÜVENLİK YETERSİZ

TIR şoförlerinin bir diğer derdi ise TIR Parkındaki güvenlik sorunu. TIR Parkı ile ana yol arasında yalnızca bir kaldırımın bulunduğuna işaret eden şoförler, “Normal şartlar altında bu TIR parkının etrafının duvarlarla çevrili olması gerekiyor. Ayrıca bugün her işletmeye güvenlik kamerası zorunluluğu getiren Büyükşehir Belediyesi, TIR parkı gibi önemli bir alana neden güvenlik kamerası koymaz? Anlayabilmiş değiliz” diyerek, güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ