Çorlu'da asansör kontrolleri başladı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Asansör Denetim ve Muayeneleri hakkında duyuru yaptı.

GÜNDEM 11.03.2015 18:25:00 0
Çorlu

ASANSÖRLER YILDA EN AZ BİR KERE KONTROL EDİLECEK

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, asansör denetimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile asansörünün yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün, yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.”dedi.

ÇORLU’DA KONTROLLER BAŞLIYOR

Yukarıda ifade edilmiş olan yönetmelik doğrultusunda, Çorlu’da asansör denetimlerinin başladığını bildiren Sarıkurt, “2015 yılına ait yıllık kontrolü için A tipi muayene kuruluşu olarak ‘ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’ ile belediyemiz arasında sözleşme imzalanmıştır. Yapılan sözleşme ile belirlenmiş olan asansörlerin yıllık kontrol bedeli aşağıda belirtilmiş olup, eksik tespit edilmesi halinde yapılacak ikinci kontrolde herhangi bir ücret ödenmeyecektir.”dedi.

ASANSÖR YILLIK KONTROL BEDELİ

Başkan Yardımcısı Sarıkurt, asansör yıllık kontrol bedellerini de açıkladı. Buna göre, 6 durağa kadar (6 duraklı dahil) 105,00 TL. + KDV. 6 durak fazlası 105,00 TL. + Her durak için 10 TL. + KDV.

Yönetmelik gereği, asansör yıllık kontrolüne yetkili bakımcı firmanın eşlik etmesi gerektiğini hatırlatan Sarıkurt, “Kontrol sonucu, asansörünüzde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edecek eksik ve kusurların tespit edilmesi halinde, bu eksiklikler giderilene dek asansörün işletilmesine izin verilmemelidir.”dedi. Sarıkurt açıklamalarını, “Can ve mal güvenliğiniz için asansörlerin yıllık kontrol hizmetinin yerine getirilmesinde göstereceğiniz duyarlılık ve işbirliği için teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim.”diye tamamladı.

Marmara Haber