Benim çocuğum yapmaz deme!

Süleymanpaşa Belediyesi daha sağlıklı nesiller yetiştirmek adına bir çalışmaya daha imza atarak son yıllarda artan madde bağımlılığına engel olmak amacıyla eğitim seminerleri düzenleyecek.

GÜNDEM 10.03.2015 18:26:00 0
Benim çocuğum yapmaz deme!

Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Süleymanpaşa İlçe Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Tabip Odası’nın da katkılarıyla düzenlenecek olan seminerlerin ilki 18 Mart Çarşamba günü saat 16:00’da gerçekleşecek.

UYUŞTURUCU KULLANIM ORANI ARTTI

2004-2012 yılları arasında uyuşturucu kullanma sayısının yaklaşık 20 kat artması ve TÜİK araştırmalarının bonzai kullanımının günümüzde 11 yaşın altına düştüğünü göstermesi sonucu Süleymanpaşa Belediyesi harekete geçti. Asıl hedefin çocukların bu maddelere başlamasını engellemek olduğunun altını çizen Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hekimi Gökhan Gözde, düzenlenecek seminerlerde ailelere uyuşturucunun zararları ve Ergen iletişimi konularında eğitimler verileceğini söyledi.

ÇAĞIMIZIN VEBASI

Düzenlecek seminerlerle ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkan Eşkinat ise, uyuşturucuyu “Çağın vebası” olarak nitelendirdi. Eşkinat şunları dedi: “Bizler mutlu ve sağlıklı bir Süleymanpaşa için geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çalışıyoruz. Bu amaçla uygulamaya başladığımız Sağlıklı Süleymanpaşa kapsamında Hoş Geldin Bebek, Sağlıklı Gebelik Sağlıklı Annelik Sağlıklı Bebek çalışmalarımızla ihtiyaç sahibi gebelere gıda takviyesi, okullarda sağlık taramaları ve ihtiyacı olanların uzman hekimlerce muayene ve tedavisinin sağlanması, Kadınlarımıza yönelik meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarımızla sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Şimdi yine çok önem verdiğimiz çağımızın vebası sayılan madde bağımlılığı ile mücadele çalışması başlatıyoruz. Bu amaçla Süleymanpaşa’daki tüm velileri kapsayacak şekilde bir eğitim serisi başlatıyoruz.” sözlerini söyledi.

YARINLARIMIZI EMANET EDECEK GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çağımızın en önemli sorunlarından biri haline gelen madde bağımlığının ihmal edilmemesi gereken bir konu olduğunun altını çizen Başkan Eşkinat sözlerine şöyle devam etti: “Madde bağımlılığı konusunda çocuğumuz ve arkadaşları ile ilgili dikkat etmemiz gereken ipuçları nelerdir? Çocuğumuza nasıl yaklaşmalıyız? Üzerinde baskı kurmadan yanında olduğumuzu ona nasıl gösteririz? Seminerlerimizde bu konularla ilgili vatandaşlarımızı uzmanlarla buluşturmak istedik. Gücümüzü vatandaşlarımızdan aldık. Sağlıklı güçlü yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz için çalışıyoruz. Süleymanpaşalıların katılımı ve desteği oldukça bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir. Sağlıklı mutlu nesiller, güçlü huzurlu Süleymanpaşa yine Süleymanpaşalıların desteği ile olacak.”

İLK SEMİNER 18 MART’TA

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenleyeceği Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’den Seçkin Deniz’in konuşmacı olarak katılacağı seminer takvimi şöyle açıklandı:

18 Mart 2015  saat: 16:00  Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi,

25 Mart 2015     saat: 16:00 Tekirdağ Anadolu Lisesi

1 Nisan 2015      saat: 16:00  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

8 Nisan 2015      saat: 16:00   Marmara Ortaokulu

15 Nisan 2015    saat: 16:00  Fatih Anadolu Lisesi

22 Nisan 2015    saat:  16:00  50. Yıl Ortaokulu

29 Nisan 2015    saat:  14:00  Tekirdağ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

29 Nisan 2015    saat:  16:00  Belediye Kültür Merkezi.

Marmara Haber