Edirne'de Taşkın paniği

Şiddetli yağışlar ve Bulgaristan'daki baraj kapaklarının açılması sonrasında Meriç ve Tunca Nehirlerinin debilerinin yükselmesi sonucu sular altında kalan Edirne, bu yıl 3'üncü kez taşkın riskiy

GÜNDEM 10.03.2015 12:29:00 0
Edirne

Edirne’de, Kent merkezini Karaağaç Mahallesi'ne bağlayan Tunca Köprüsü'nün girişinde su birikintisi oluşurken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı ile Sarayiçini kent merkezine bağlayan Kanuni ve Fatih Köprüleri sular altında kaldı. Nehirlerin debisinin yükselmesi sebebiyle sular altında kalan Kanuni ve Fatih Köprüleri ile kent merkezini Yeniimarete bağlayan Yalnızgöz Köprüsü trafiğe kapatıldı. Tunca ve Meriç Nehri kenarındaki esnaf ise suların yükselmeye başlamasıyla kendince tedbir almaya çalışıyor.

ZARARI BİZ GÖRÜYORUZ

Edirne esnaflarından Selahattin Kaya, "Bu sene 12 Aralık'tan 10 Mart tarihine kadar 3'üncü taşkın riskini yaşıyoruz. İşletmemiz en önde olduğu için birinci elden zararı biz görüyoruz. Düğün salonumuz, mutfağımız sular altında. Biz de bunu anlamış değiliz. Eskiden su bastığı zaman köprüler kuruluyordu. Şimdi sadece mıcır atıyorlar. Tam taşkının temizliklerini bitirmişken müşteriler gelmeye başlamışken tekrar sular gelmeye başladı. Haberlerden Edirne'yi izleyenler korkutan gelmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi