CHP'de Yüceer birinci çıktı

Tekirdağ'da milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yapan CHP'de ilk sırada halen milletvekili olan Candan Yüceer çıktı. İlk sırada kontenjan kullanacak olan CHP'de Yüceer'in a

GÜNDEM 8.03.2015 21:34:00 0
CHP

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Tekirdağ’da dün ön seçim yaptı. Tekirdağ’da Parti Meclisi, birinci sıra adayı kontenjandan belirleme kararı alırken 6 milletvekilliğinde kalan 5 milletvekilliği sıralaması için ön seçim esas alınacak.  Tekirdağ'da 24 adayı adayı önseçim yarışına katıldı. Mevcut milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü önseçime girerken, Faik Öztrak ise kontenjan başvurusu yapmıştı.

Ön seçimden ilk sırayı Candan Yüceer alırken ikinci sırada ise Emre Köprülü yer aldı. Üçüncü sırada ise İlhami Özcan Aygün’ün yer aldığı öğrenildi. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nca il genelinde ilk beş sıranın bugün kesin sonuçları ile birlikte açıklanması bekleniyor. Dün yapılan ön seçim gece geç saatlere kadar sürerken, ilçelerde kesinleşen bazı sonuçlar şöyle oldu:

 

 

ÇORLU’DA EMRE KÖPRÜLÜ

Tekirdağ genelinde birinci sırada çıkan Candan Yüceer, Emre Köprülü’nün seçim bölgesi olan Çorlu’da ikinci sırada yer aldı. Çorlu’daki seçimlerde birinci sırada bin 173 oyla Emre Köprülü yer alırken Candan Yüceer bin 49, Halim Orta 677, İlhami Aygün Özcan ise 468 oy aldı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE CANDAN YÜCEER

Çerkezköy’de ise seçim bölgesi olan Candan Yüceer, ilk sırada çıktı. Çerkezköy’deki ön seçim sonuçlarında Emre Köprülü, Metin Dönmez ve Hasan Demir’in arkasında kaldı. Çerkezköy’deki seçimde, Candan Yüceer bin 18, Metin Dönmez 988, Hasan Demir 853, Emre Köprülü 701, Arzu Mandalı Sucu 594, İsmail Doğaroğlu 550 oyla sıralandı.

 

 

KAPAKLI’DA CANDAN YÜCEER

Kapaklı’da da Candan Yüceer ilk sırada çıktı. 636 oy alan Candan Yüceer’i 516 oyla Arzu Mandalı Sucu takip ederken, üçüncü sırada 435 oy ile Metin Dönmez çıkarken, dördüncü sırada  İsmail Doğaroğlu 291 oyla çıktı. Kapaklı’da Emre Köprülü 277 oyla beşinci sırada çıktı.

 

 

SARAY ÖZGEN ERKİŞ

Saray’dan ilk sırada Özgen Erkiş çıktı. Candan Yüceer burada üçüncü sırada çıktı.  Özgen Erkiş 729, Metin Dönmez 724, Candan Yüceer 693 oy aldı.

CHP’nin Şarköy’deki seçiminde ise Arzu Mandalı Sucu en fazla oyu aldı.

 

 

SEÇİMLERE ŞU İSİMLER GİRDİ

1. Şerafettin Terzi

2. Candan Yüceer

3. Saadet Akyol Yıldırım

4. Cem Arbal

5. İlhami Özcan Aygun

6. Adem Dalgıç

7. Hasan Demir

8. İsmail Doğaroğlu

9. Metin Dönmez

10. Ayhan Duran

11. Ali İhsan Erdağ

12. Özgen Erkiş

13. Mustafa Filiz

14. Haşim Korkmaz

15. Emre Köprülü

16. Şerafettin Kurt

17. Bora Küçükçetin

18. Arzu Mandalı Sucu

19. Abdülhalim Orta

20. Güler Özgürel

21. Sülbiye Öztrak

22. Recep Palabıyık

23. Mehmet Nuri Saygun

24. Halil Hilal Seyfi.