YOLSUZLUK KAPAĞINI BU KEZ BAYAR ARALADI!

Cuma günü Çorlu merkezli 'Gözaltı' iddiası Hürriyet Gazetesi Yazarı Tekirdağlı Yalçın Bayer'in köşesinde yer buldu. Bayer, cumartesi günü köşe yazısında siyaset ve iş ç

GÜNDEM 8.03.2015 20:45:00 0
YOLSUZLUK KAPAĞINI BU KEZ BAYAR  ARALADI!

Kapaklı Belediyesi’nin de içinde olduğu imar ve yolsuzluk iddiaları bu kez de ulusal basında yer buldu. Geçtiğimiz haftanın son gününde Çorlu merkezli 80 kişiyi bulan imar ve rant çetesine yönelik ‘Gözaltı’ iddiaları Tekirdağlı yazar Yalçın Bayer’in Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde yer buldu. Siyaset ve iş çevrelerinden 80 kişilik isim listesine yönelik imar rantından uyuşturucu ticaretine, tarihi eser kaçakçılığından beyaz kadın ticaretine kadar birçok iddianın yer aldığı ileri sürülen soruşturma dosyasını köşesine taşıyan Bayer,  Emniyet ve Adliye çevrelerinden bu haberlerin nasıl sızdırıldığının ise soruşturma konusu olduğunu yazdı.

Bayer, köşesinde isim listesinde yer alan kişilerin bazılarını da yazarak, “Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Ereğli Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve Çorlu Ticaret Odası Başkanı Enis Sülün ile Meclis Başkanı Metin Akgün’ün adları bu listede yer alıyor.?Adı geçen belediye başkanları CHP’li, Sülün eski Milletvekili ve Akgün de AKP Tekirdağ Milletvekili aday adayı... Eski AKP?İlçe Başkanı Adnan Volkan’ın da bu listede yer aldığı konuşuluyor. Dün akşam saatlerine kadar polisten bir ‘gözaltı işleminin olmadığı’ söylendi.”dedi.

Hürriyet gazetesinde cumartesi günü yayınlanan Yalçın Bayer'in köşe yazısının ardından Emniyet kaynakları sessizliğini korurken var oluğu iddia edilen soruşturmanın kim ya da kimler tarından sızdırıldığı ile soruşturmanın sızdırılmasında paralel yapının etkisinin olup olmadığı siyasi kulislerde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Bilindiği üzere; Kapaklı Belediyesi’ndeki imar ve rant yolsuzlukları ile ilgili gazetemize ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ihbar mektupları sonrasında soruşturma başlatılmıştı. Bununla ilgili olarak gazetemizde yer alan haberler sonrasında tekzip gönderen ve hemen her platformda iddiaların asılsız ve iftira olduğunu dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Hürriyet yazarı yalçın Bayer'in köşe yazısı ile ilgili her hangi bir girişimde bulunup bulunmayacağı da ayrı bir merek konusu oldu.