Karaağaç yine sandığa gitti

Karaağaç'ta 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından bir yıl geçmeden yeniden sandık kuruldu. Karaağaçlılar bu kez mahalle muhtarlıkları için oy kullandı

GÜNDEM 8.03.2015 20:43:00 0
Karaağaç yine sandığa gitti

Karaağaç sakinleri 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nin ardından dün bir kez daha sandık başına giderek yeni oluşturulan 3 mahalle için muhtar seçti. 3 Mahalle muhtarlığı için toplam 13 adayın yarıştığı seçimlerde adaylar objektiflere birlikte poz vererek birlik beraberlik mesajları verdi.

3 YENİ MAHALLE OLUŞTURULDU

Büyükşehir Yasası kapsamında Belde statüsünden Mahalle statüsüne dönüşerek Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Mahallesi, dün yapılan seçimle 4’e bölündü. Kapaklı’da Ziraat Odası kurulabilmesi için mahalle sayısının 11’den 14’e artırılmasına yönelik karar alan Kapaklı Belediye Meclisi, bu bağlamda Karaağaç Mahallesi’nin 4’e bölünmesine karar vermişti. Yapılan çalışmalar neticesinde Karaağaç sınırları içinde Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi olmak üzere üç yeni mahalle daha oluşturuldu. Üç mahallenin muhtarlık seçimleri dün 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

3 MUHTARLIK İÇİN 13 ADAY YARIŞTI

Kazım Karabekir Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlık seçimleri için Karaağaç İlkokulu’nda sandık kurulurken, Fatih Mahallesi Muhtarlık Seçimi için de Atatürk Ortaokulu’nda sandık kuruldu. Çetin Özhan, Erdal Hançerlioğulları, Sezer Coşkun ve Bülent Demir’in yarıştığı Kazım Karabekir Mahalle Muhtarlığı için bin 334 seçmenden 950’si sandık başına gitti. Tuncer Keske, Abdulbaki Aladağ, Şener Salgar ve Erdal Demirbaş’ın yarıştığı Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı için ise bin 350 seçmenden 950’si sandık başına gitti. Gürkan Adım, İhsan Kuşak, Sunay Admış, Metin Yurteri ve Serdar Yıldırım’ın yarıştığı Fatih Mahallesi Muhtarlığı için ise 2 bin 400 seçmenden bin 450’si sandık başına gitti.

MUHTARLAR BELİRLENDİ

Dün saat 08.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından sayımlara geçildi. Yapılan sayımlar neticesinde 334 oy alan Çetin Özhan Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarlığı’na, 378 oy alan Abdulbaki Aladağ Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı’na ve 557 oy alan Metin Yurteri de  Fatih Mahallesi Muhtarlığı’na seçildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ