Çerkezköy'de renkli Kadınlar Günü kutlaması

Çerkezköy Kent Konseyi Kadınlar Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü renkli bir programla kutladı. Kent Konseyi, kadınlara yönelik çeşitli hediye ve eğlencenin olduğu programda ayrıca bir de panel d

GÜNDEM 8.03.2015 20:40:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kent Konseyi Kadınlar Meclisi hafta sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü her zamankinden farklı bir programla kutladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kent Konseyi Hizmet Binası’ndaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program öğlen 12.30’da başlayıp akşam 17.00’a kadar sürdü. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programda kadınlara yönelik neşeli, eğlenceli etkinliklerin yanı sıra bir de panel gerçekleştirildi. Etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Gülhis Akay, Başkan Yardımcısı Atilla Can, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Fusun Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın eşi Tülay Şenel Ogan, Belediye Meclisi Üyeleri, Rağbet Erol, Nedim Yılancı, Belediye Meclisi Üyesi ve Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Funda Serviçe, Radyo Haber Genel Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş, Çerkezköy Gazetesi Editörü Gülşah Avcılar, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclisi eski üyelerinden Nuran Yeşil, Demet Eroğlu, Çerkezköylü iş kadınları ve çok sayıda davetli bayan katıldı.

 

 

KADINLARA KARANFİL HEDİYE EDİLDİ

Etkinliğe katılan tüm kadınlara Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından birer şal, eşarp ve birer  karanfil, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından da birer şemsiye  hediye edildi. Ayrıca  ikram standları kurularak, davetlilere yaş pasta, kuru pasta, baklava, börek olmak üzere çeşitli yiyecek içecek ikramı yapıldı.

ERKEKLER OLARAK ÇOK EŞLİLİĞİ İSTEMİYORUZ

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında erkekler olarak çok eşliliğe karşı olduklarını ve istemediklerini belirtti. Başkan Karagöz, “Bu gün Kent Konseyimiz Kadınlar Meclisi’nin düzenlediği 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun. Belediye başkanımız Vahap Akay’ın da bu etkinliğe katkı sağlamasına çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Kadınların hayattaki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Karagöz şöyle devam etti: “Her bir kadın önemli insandır. Biz erkekler olarak çok eşliliği istemiyoruz. Tüm kadınlar gerek evde gerek iş yerlerinde özveriyle çalışan ve değer verilmesi gereken varlıklarımızdır. Bu nedenle tüm kadınlarımız eli öpülesi insanlardır. 8 aydır Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı yapmaktayım. Bu süre içinde beraber çalıştığımız kadın arkadaşlarımızın nedenli görevlerine bağlı olduklarına yakinen şahit oluyorum. Kadınlarımızın her biri değerlidir. Kadınsız bir dünya kesinlikle düşünülemez. Kadınlara gereken değer verilmelidir. Her alanda başarılı çalışma sergileyen kadınlar erkeklerin en büyük destekçisidir.Aslında kadınların işi çok zor olmasına rağmen onlar zorlukların üstesinden gelmeyi başaran insanlar. Yoğun iş temposu sonrasında bir de evlerinde ev işleriyle uğraşmaktadırlar. Onların ne denli ağır şartlar altında yaşam verdikleri ortadadır. Bu nedenle de kadınlarımıza her konuda destek verilmeliyiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmamız gerek.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programa katılan Belediye Başkanı Akay’a ayrıca teşekkür eden Karagöz, “Bu gün Kadınlar Günü etkinliğimizde aramızda bulunan Belediye Başkanımız Vahap Akay'ın işlerinin oldukça yoğun olmasına rağmen Kent Konseyi Kadınlar Meclisimiz’in düzenlediği bu etkinliğe katılmasından çok mutlu olduk. Bu da Belediye başkanımızın kadınlarımıza verdiği değerin bir göstergesidir.”dedi. Karagöz, etkinliğin düzenlenmesinde büyük çaba harcayan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Funda Serviçe’nin çalışmalarına ve bu organizasyonda emeği geçen ve katkı sağlayan tüm Kadın Meclisi üyelerine de teşekkür etti.

 

 

KADINLARIN SORUMLULUKLARI ÇOK FAZLA

Başkan Serkan Karagöz’ün ardından Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin Pisikoloji Danışmanı Psikolog Müge Kurban, “Kadının iç dünyası’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Psikolog Kurban, kadınların günlük yaşam mücadelesinden bahsederek başladığı sunumunda, “Günümüz toplumunda kadınları erkeklerin egemen dünyasında sıkışmıştır. Problemleri de buradadır. Özellikle de eşlerinin ilgisizliği kadınları  bir o kadar daha yalnızlığa itmektedir. Bu nedenle de kadınlar tüm ilgilerini çocuklarına vermekte ve onlarla avunmaktadır. Kadınlar evde ev işleriyle, işte  dünyasında çalışma yaşamıyla mücadele veren varlıklardır. Bu nedenle kendilerine zaman ayıramamaktalar. Sorumlulukları çok fazla. Çünkü kadınlar ağır işçidir. Kadınların sorumluluklarının fazla oluşu nedeniyle en çok depresyona giren insanlardır. Kadınların depresyona girme oranı yüzde 26. Erkeklerin ise yüzde 10. Kadınlar her alanda yer almalıdır. Ancak Kadınların çalışma şartları iyileştirilmeli ve onlara gereken değer ve önem verilmelidir. Özelliklede günümüzde bir çok kadın çalıştıkları işyerlerinde de baskı altındadır ve çalıştıkları işlerinde yükselmeleri engellenmektedir.”dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞTİRİLMESİNDE KADININ ÖNEMLİ ROLÜ VAR

Çocukların yetiştirilmesinde kadının büyük önem ve sorumluluğu olduğunu belirten Müge Kurban, “Kadınların tecavüze uğradığı  ve suçlandığı  ve de şiddet gördüğü bir dünyanın artık değişmesi gerekmektedir. Kız erkek çocuklarının yetiştirilmesinde farklılıklar olabilir ama bir anne için çocuk aynıdır. Kız erkek ayrımı yapmadan topluma iyi bireyler kazandırmak için büyük çaba harcamaktadır. Bu konuda tüm anne ve babalar topluna iyi birer birey yetiştirmek için çok daha duyarlı olmak zorundadır.”diye konuştu.

MALESEF KADINLAR OLMALARI GEREKEN YERDE DEĞİL

Sunumun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma yaptı. Akay, kadının toplumun her kesiminde olması gereken yerde bulunması gerektiğine inandığını belirterek, “Kadınlar doğumumuzdan ölümümüze kadar hayatımızda önemli yeri olan varlıklarımızdır. Kadın olmanın, günümüz Türkiyesi’nde zor olduğunu görüyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadın erkek eşitliğini sağlamasına rağmen günümüz Türkiye’sinde kadına karşı şiddetin önlenememesi bizleri üzmektedir.Hunharca katledilen Özgecan’ı unutmayalım. Bu olay tüm toplumumuzu derinden yaralamıştır. Bu gün ülkemizde kadınların olması gereken her yerde olması gerekmektedir. Bu gün kadınlarımızın her mevkide ve her yerde olduğunu görüyoruz ancak bu yeterli değildir. Kadınlarımızın her alanda çoğalması gerekmektedir. Az öncede belirttiğim gibi dünya tarihinde kadına değer veren ve kadınların erkeklerle eşit olduğunu yasalarla belirleyen Atatürk’tür. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kadınlarımız bu birlikteliklerini daha iyi kullanmaları halinde inanıyorum ki Türkiye’mizi iyi yerlere taşıyacaklardır.”dedi.

BAŞARILI İŞ KADINLARINA  PLAKET VERİLDi

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy’ün iş hayatında Başarılı iş kadınlarına Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından birer plaket verildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan karagöz,Kent Konseyi’ne ve Kadınlar Meclisi’ne katkı ve destekleri nedeniyle ilk plaketi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a takdim etti. Ardından Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin  ile Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay’a plaketini Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can da Çerkezköy Gazetesi Editörü Gülşah Avcılar’a plaketini takdim etti. Radyo Haber Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş’e plaketini ise Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz verdi.

Haber/Seyit SÜREN