MHP'li kadınlar 8 Mart'ı kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün saat 13.00'da Aksu Cafe'de bir kutlama programı organize etti. Programa, Kapaklı, Saray ve Çerkezköyâ

GÜNDEM 8.03.2015 19:51:00 0
MHP

KATILIM YOĞUN OLDU

MHP Kapaklı Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Sevim Süyer, MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, MHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, MHP Saray Kadın Kolları Başkanı Selda Derviş, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ahmet Çetin, Op. Dr. Nurulah Burak, Op. Dr. Recep Çalışkan, Hakan Özgül, Op. Dr. Ogün Karkıner, Leman Can, Kamil Günay ve İsmet Fıçıcı ile çok sayıda partili katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu programda bazı partililer ayakta kaldı.

 

 

KADIN AİLENİN YAPI TAŞIDIR

Programın açılış konuşmasını MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp yaptı. Kadınsız toplumun çorak bir toprağa benzediğini belirten Nesrin Küp, “Sağlıklı bireyler yetiştirmek kadınların elindedir. Kadın annedir. Kadın aile, kadın öğretmendir. Her şeyden önce kadın, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ‘Cennet anaların ayakları altıdadır’ müjdesine nail olan kişidir. Kadın, toplumun en önemli unsuru olan ailenin yapı taşıdır” dedi.      

KELİMELER YETMEZ

Türk kadınını anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını ifade eden Nesrin Küp, “Sizler, dün olduğu gibi yarın da yaşamın her alanında saygın yerinizde kalacaksınız” dedi. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Nesrin Küp, konuşmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile sonlandırdı: “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez.”

 

 

129 KADIN İŞÇİ YANGINDA CAN VERDİ

Program, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Süyer’in konuşması ile devam etti. 8 Mart 1957’de ABD’de tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının çalışma şartlarını protesto etmek için grev yaptığını anımsatan Süyer, “Kadınlar daha sonra fabrikaya kapatıldı. Polisin saldırısı sırasında çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1977’de aldığı kararla 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasına karar verdi. Ülkemizde de 1984’ten beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır” dedi.

KADINLARIN DÜNYAYI ERKEKLERLE EŞİT PAYLAŞTIĞI BİR DÖNEME RASTLAMADIK

Türkiye’de kadın haklarının istenilen seviyelerde olmadığını kaydeden Sevim Süyer, “Kadınlarımızın eğitimi, istihdamı ve sosyal hakları hala büyük bir sorundur. Töre ve namus cinayetleri, aile içi şiddet, cinsel istismar kadınları hedef almayı sürdürüyor. Kanunlarda yapılan değişiklikler toplumdaki algılamayı ve davranış biçimlerini bir çırpıda değiştirmiyor. Dünya tarihinde kadınların dünyayı erkeklerle eşit paylaştığı bir döneme rastlamadık. Kadının her düzeyde yönetime faal katılımı sağlanmadan eşitlik, kalkınma ve çağdaşlık hedeflerine ulaşılamaz” diye konuştu.  

KORKMAZ KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylarının tanıtımı yapıldı. MHP’li kadınların okuduğu şiirlerle süslediği programda daha sonra Dr. Ömrüm Korkmaz sahne aldı. Ömrüm Korkmaz’ın konserinin ardından yapılan hediye çekilişleri ile program sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ