Kadınların gururu değil kemikleri de kırılıyor

Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr.Nurtekin Erol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

GÜNDEM 8.03.2015 19:44:00 0
Kadınların gururu değil kemikleri de kırılıyor

ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı d düzenleyen Nurtekin Erol, kadına karşı şiddetin her geçen gün sayısal ve vahşetin ölçüsü itibariyle arttığını söyledi. Kadınları aşağılayan bir zihniyetin dayatılması şiddeti körüklediğini kaydeden Erol, "Kadınların sadece gururu değil kemikleri de kırılıyor. AKP döneminde artan her kötü istatistik için kendimize sormamız gereken bir soru var. Neden? Çünkü onlar kadını eğitimsiz, işsiz ve infaz sistemi kadınları kolay hedef haline getiriyor" açıklamasında bulundu. 

SAHTE SÜSLÜ SÖZLERİ REDDEDİYORUZ

Erol, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sadece bir kutlama değil, kadınların hak arama mücadelesini simgeleyen bir gündür. Biz bugün kadınların yaşam hakkı ve saygınlıkları için mücadele şiddete direnme çağrısı yapıyoruz. Sırf cinsiyeti nedeniyle hırpalanan, öldürülen binlerce kadınımızın acısını yüreğimizde biriktirdik. Hikayelerini beynimize kazıdık. Kadın düşmanı iktidarın sahte, süslü sözlerini reddediyoruz" dedi. 

CANİLERE HAK ETTİĞİ CEZALAR VERİLMELİ 

Kadına şiddetin durması gerektiğini vurgulayan Erol "Canilere hak ettiği ceza verilmeli, kadın-erkek eşitliği koşulsuz uygulanmalı. Bunların hepsini biz yapacağız. Kadınlarımızı üretici, güçlü, saygın kılacağız. Toplumda yükselen öfkeyi sarıp sarmalayıp yok edeceğiz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü kutlamıyoruz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü şiddete uğrayan, katledilen kadınlarımıza adıyoruz."diye konuşmasını tamamladı.

Haber / Emine LALE