Trakya'daki il, ilçe ve beldelerimizi tanıyalım...

Kırklareli'nin dünya çapındaki kareografı Uğurkan Erez

KÜLTÜR SANAT 8.03.2015 19:38:00 0
Trakya

Kırklareli’nin dünya çapındaki  kareografı modacı Uğurkan Erez de  Kirklarli’nin Vize ilçesi doğumlu sanatçısıdır. Uğurkan Erez mesleğe başladığı yıldan bu yana uluslar arası bir çok defileye imza atarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş ve etmeye de devam etmektedir.Uğurkan Erez her yıl Vize ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen Tarih,Kültür ve Sanat Festivali’nde önemli katkı sağlamaktadır. Uğurkan Erez ünlü olduktan sonrada doğup büyüdüğü Vize ilçesine de sık sık ziyaretler yapmayı sürdürmekte ve burada yaşayan akrabalarını ve dostlarına sık sık ziyaretlerini devam ettirmektedir.

 EREZ  KIRKLARELİ’NİN VİZE İLÇESİ  DOĞUMLU SANATCISI

 Yalnız yurtiçinde değil, dünyaca ünlü modacı Uğurkan Erez 1954 yılında Vize'de doğdu. Anne ve babasının öğretmen olması ve de o yıllarda uzun bir süre Vize'de (Annesi adalet Erez Atatürk İlköğretim Okulu'nda) görev yapması nedeniyle 6 yaşına kadar Vize'de kaldı. Bilineceği üzere ilçemiz Mimar Sinan Mahallesi’nde bir sokağa (eski Hisar Sokağı) geçtiğimiz yıllarda Nüzhet Erez adı verilmişti. Bugün Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmenler odası da "Adalet Erez Öğretmenler Odası" Uğurkan Erez tarafından düzenlenmiştir. İlkokulu İstanbul Gazi Mustafa Kemal Paşa İlkokulu'nda, Ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu'nda, liseyi de Fenerbahçe Lisesi'nde tamamlayan, Erez, Üniversiteyi Şişli Ticari İlimler Akademisi'nde (Siyasi Bilimler Fakültesi) bitirdi.

BEYMEN’İN MUHASEBE BÖLÜMÜMDE İŞE BAŞLADI

Erez,1975 yılında Üniversiteyi bitirdikten sonra Amsterdam'da istatistik üzerine staj yaptı.Daha sonra  Kadıköy'de Beymen'in muhasebe bölümünde işe başlayan ve bir süre çalışan Erez, vatani görevini tamamladıktan sonra  Philips'te maliyet muhasebesi şefi olarak çalıştı.

KADIKAY TİCARET LİSESİ’NDE İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİDE YAPTI

Daha sonra Süzer'e transfer olup ihracat üzerine Libya'da çalışmaya başladı. Libya dönüşü Kadıköy Ticaret Lisesi'nde 8 ay kadar İngilizce öğretmenliği yaptı.Birden moda  işine merak saran Erez, Vepa'nın halkla ilişkiler müdürlüğünü yaptı. Yıllardır içimde yanan mankenlik aşkını küçük bir odada ajans açarak söndürmeye çalıştı.

KENDİ İŞİNİ KURARAK MODA DÜNYASINA DAMGASINI VURDU

  Uğurkan Erez, iş hayatına atıldıktan 18 sene sonra ise kendi işini kurarak gerçek anlamda ajans sahibi oldu. Birçok büyük gösteriye imza attı. Halen mesleğinde  ülkemizin ve dünyanın en büyük koreograflarındandır. Vize'li olmaktan gurur duyduğunu her zaman söyleyen Uğurkan Erez son 2 yıldır bugüne değin Trakya görülmemiş  2 defileyi ve bazı konserlerin Vize Tarih Kültür Festivali kapsamında yapılmasını sağlayarak ilçemizin tanıtımına büyük katkıda bulundu. Son olarak Vize’de Mimar Sinan Mahallesinde bulunan tarihi okula  ek dersliklerin yapımını sağlayarak İlçe eğitimine de önemli bir katkıda bulunmuştur. Yapmış olduğu bu katkılardan dolayı  Uzun yıllar bu okulda görev yapan annesi  Adalet Erez'in adı Vize Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığınca bu okula verilmiştir.