Müftülük'ten 8 Mart kutlaması!

Çerkezköy Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Evlilik' konulu bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan yazar Mustafa Akgül, "Evlilikte mükemmellik aramayın"dedi.

GÜNDEM 6.03.2015 18:40:00 0
Müftülük

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanacak. Başta kadın kuruluşları olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri ve belediyeler de 8 Mart’ta düzenleyecekleri programlarla Kadınlar Günü’nü kutlayacak. Çerkezköy Müftülüğü de bu kapsamda bir program düzenleyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Program Kur’an tilaveti ile başladı. Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programda konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna İslamiyet’te kadına verilen öneme vurgu yaptı. Daha sonra Müberra Çetin adlı öğrenci İstiklal Marşının on kıtasını okudu. Salondakiler ezbere İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciyi uzun süre alkışladı.

EVLİLİKTE MÜKEMMELİ ARAMAYIN

Daha sonra Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konferansa geçildi. Konferansın konuşmacısı Yazar Mustafa Akgül, “Kadına kalkan eli erkeğin indirmesi lazım” diyerek konuşmasına başladı. Akgül şöyle devam etti: “Memleketimizde bundan yaklaşık 70 yıl evvel kıtlık hüküm sürüyor, insanlar ekmek bulmakta bile güçlük çekiyorlardı. Şimdi ise her şey olmasına rağmen huzur yok. İşte en büyük mesele; mutlu bir yuva kurmak ve bu yuvayı ömür boyu sürdürmektir. Günümüzün en büyük problemi mutlu bir yuvaya sahip olup onu ömür boyu sürdürebilmektir. Evlilikte mükemmeli aramayınız, kimse dört dörtlük değildir. Anne ve baba görüşü almadan evlenmeye karar vermeyiniz. Evlilik geciktikçe gayri meşru hatıraların oluşma ihtimali artar.” dedi.

 

 

EVLİLİK BİR İBADETTİR

Evliliğin bir ibadet olduğunu, ibadeti geciktirmenin doğru olmadığını kaydeden Akgül “Bir insanla dört sebep ile evlenilebilir. Güzellik, yakışıklılık, asalet, zenginlik, dindarlıktır. Bunların ilk üçü geçicidir. Dindarlık çok önemlidir. Ama yeterli değildir. Evlilik kararı ‘Ömür Boyu’ beraberlik düşünülerek verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

4 S FORMÜLÜ

Evlilikte 4 S formülünü veren Akgül bunları, “Sevgi,Saygı, Sabır ve Sadakat” diye sınıflandırdı.  Akgül “Ortaklıkta başarılı olmanın vazgeçilmez şartı sadakattir. En kutsal ortaklık ise evliliktir. Eşine karşı sadakatten uzaklaşan kişi önce Allah’ın yardımından mahrum kalır, sonra Cenab-ı Allah’ın gazabına uğrar. ‘Eşimden ayrılır, yeniden evlenir ve mutlu olurum’ zanneden erkekler, ikinci evliliği unutun. Aksi halde üç ay sonra bugün ki halinizi mumla ararsınız. Özür dilemeyi bilin ve özrü yalama etmeyiniz. İyi geçinen aileleri her zaman örnek almanız gerekiyor.” dedi.

Önceki akşam düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Fisun Kubilay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, sivil toplum kuruluşları, müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haner / Menşure Kardeş