Kadınlar hem anne hem emekçidir

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınların hem anne hem de emekçi olduklarını belirterek, çalışan k

GÜNDEM 5.03.2015 17:26:00 0
Kadınlar hem anne hem emekçidir

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ OLARAKTA KUTLANIYOR

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, ülkemizde kadın erkek eşitliğinden sıkça söz edildiğini ancak kadınlara gereken değerin verilmediğini belirterek, “Kadınlar toplumun aynasıdır. Onlar yeri geldiğinde anneliklerinin yanı sıra çocuklarına babalıkta yapmaktadır. Özellikle Türk kadınları diğer dünya kadınlarına göre çok daha vefalı ve bir o kadar da çalışkandır. Günümüzde her iş kolunda çalışan kadınlarımızın nedenli başarılı olduklarını görmekteyiz. Bu nedenle çalışan kadınlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilesi gerekmektedir. Bu konuda yetkili makamlar gerekeni yapmalıdır.”dedi.

ÜLKEMİZDE 1975 YILINDA KUTLANMAYA BAŞLANDI

Başkan Mürsel Türkkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın olarak kutlandı.1975 yılında ‘Türkiye 1975 Kadın Yılı’ kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı.1984 yılından itibaren yeniden  her yıl çeşitli kadın örgütleri  başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından   ‘Dünya Kadınlar Günü, ya da Dünya Emekçi Kadınlar günü’ olarak kutlanmaları devam ediyor.”diye konuştu. 

KADIN HEM ANNE HEM EMEKÇİDİR

Kadınların hem anne hem emekçi olduğunu söyleyen Türkkan, “Günümüz dünyasında kadınlarımız hem anne hem de birer emekçidir. Kadın erkek eşitliğinden söz edenler, kadının bir anne olduğunu göz ardı ederek çalışma saatlerini indirmemektedir. Oysa Kadın hem evde işçi hem de çalışma hayatında emekçidir. Bu nedenle çalışan kadınlarımız çalıştıkları özel ya da kamu görevlerinde her ne işte görev yapıyor olurlarsa olsun günlük çalışma saatleri 6 saat’e indirilmelidir. Her alanda başarılı olan kadınlar ülke kalkınmasında da önemli üretim ve katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla kadınlarımızın iş yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalı ve onlara hak ettikleri değer verilmeli. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlu olsun.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN