Hal yeri için mezbaha yanında inceleme yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Süleymanpaşa Toptancı Hal'i için yer arayışı çalışmalarında sona gelindiği bildirildi

GÜNDEM 4.03.2015 17:58:00 0
Hal yeri için mezbaha yanında inceleme yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığın’ca uzun süredir devam eden ‘Sebze ve Meyve Hali’ yer arayış çalışmalarında yavaş yavaş sona gelindi. Hal için kısa süre içerisinde uygulama aşamasına geçileceği belirtildi.

HAL KURULUŞ KOMİSYONU TOPLANDI

5957 sayılı sebze meyve toptancı halleri ile ilgili kanuna dayalı olarak çıkarılan toptan sebze meyve ticareti ile ilgili yönetmelik gereğince oluşturulan toptancı hal kuruluş komisyonu genel sekreter yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka başkanlığında toplandı. Atıcılar İş Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Süleymanpaşa Ziraat Odası, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik ve Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri ile diğer yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.

MEZBAHA YANINDA İNCELEME YAPILDI

Sekreteryası Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca yürütülen toptancı hal yeri tespit ve kuruluş çalışmalarına hız veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı komisyon üyelerini mezbaha yanındaki parsellere götürerek inceleme yaptırdı ve rapor vermelerini istedi. Komisyonca hazırlanan raporun da Büyükşehir Meclisinin onayına sunulacağı belirtildi. Toptan sebze meyve ticareti ile uğraşan tüccar ve komisyoncular ile pazar esnafının içinde bulunduğu problemleri çözecek olan toptan hal çalışmasının bir an önce tamamlanması bekleniyor.

Marmara Haber