Kötü alışkanlıklardan uzak durmak eğitimle olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

GÜNDEM 4.03.2015 17:57:00 0
Kötü alışkanlıklardan uzak durmak eğitimle olacak

ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK PROBLEMLERİ

"Çağımızın en önemli problemlerinden olan madde, alkol ve sigara bağımlılığı dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir sorun haline gelmiş; toplumumuzun geleceği için risk oluşturmuştur. Toplumda yıkıcı ve zararlı etkilere yol açan bu tür maddeler maddi manevi büyük kayıplara neden olmaktadır. Sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmak için çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, bilinçlenmesini sağlamak toplumdaki herkesin görevidir. Çünkü sağlıksız toplumların gelişmesi ve ilerlemesi mümkün değildir. Bu anlamda bilinç ve farkındalık yaratmanın ortak sorumluluğumuz olduğunu ve bunun eğitim ile sağlanabileceği unutulmamalıdır.”

Albayrak açıklamasını, “Bu duygu ve düşünceler ile Yeşilay Haftası’nı kutlar; başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sigara, alkol ve madde bağımlığından uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederim." diyerek tamamladı.

Marmara Haber