Çocuklarla sağlıklı ilişkiler kurmanın yollarını anlattı

Kapaklı Kaymakamlığı veli ve öğretmenlere yönelik çocuklarla nasıl iyi bir iletişim kurulacağı yönünde eğitim semineri başlattı. Seminerde konuşan Uzman Psikolog Özkan Şenol, iyi bir iletişim

GÜNDEM 3.03.2015 17:52:00 0
Çocuklarla sağlıklı ilişkiler kurmanın yollarını anlattı

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından ilçedeki tüm okul yöneticileri, öğretmen ve velilere yönelik eğitim seminerleri organize edildi. Eğitim seminerlerinin tamamı 3-7 Mart tarihleri arasında, Kapaklı Belediyesi Konferans Salonu’nda verilecek. Dün start alan seminerlerde Uzman Psikolog Özkan Şenol tarafından öğretmenlere, velilere ve yöneticilere çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiği anlatıldı.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

Dün 09.00-11.30 saatleri arasında okul yöneticilerine yönelik seminerle başlayan program, 14.00-16.30 saatleri arasında öğretmenlere verilen seminerle devam etti. Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı. Eğitim seminerleri programının her gün 3 seans olacak şekilde organize edildiğini kaydeden Nalbant, “Öğrenmenin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar insan öğrenme adayıdır” dedi.

Öğretmenlerin de öğrenecek çok şeyleri olduğuna dikkat çeken Tahsin Nalbant, “Bu eğitimlerin meyvesini hep birlikte yemeliyiz. Bu vesile ile seminerlerin tüm Kapaklı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

2 BİN 490 SEMİNER VERDİM

Tahsin Nalbant’ın konuşmasının ardından Uzman Psikolog Özkan Şenol, “Çocuğun Gelişim Dönemleri ve Özellikleri”, “Çocuğun Ruh Sağlığı ve Ruh Sağlığının Korunması”, “Okul ve Ders Problemleri – Çözüm Yöntemleri”, “Çocuklardaki Ruhsal Problemlerle Baş edebilme”, “Çocuklarda Görülen Uyum ve Davranış Bozuklukları”, “Dikkat Eksikliği, Ders ve Motivasyon Sorunları” konularında sunum yaptı. 14 yıldır bu işi yaptığını kaydeden Şenol, “Bugüne kadar 65 ilde toplam 2 bin 490 seminer verdim” dedi.

KENDİ ÇOCUKLARINIZLA İLGİLENEMİYORSUNUZ

Seminerlerinde genellikle katılımcıların eksik yönlerine dikkat çektiğini söyleyen Özkan Şenol, “Maalesef kendi evlatları ile en az ilgilenen meslek grupları emniyet mensupları ve öğretmenlerdir. Binlerce fidanın ağaç olmasını sağlayan öğretmenlerin aynı ilgiyi kendi çocuklarına gösterememesi çok acıdır” dedi. Oldukça neşeli bir ortamda geçen eğitim semineri yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Eğitim seminerleri 7 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ