Kapaklı'nın ilk 'özel' okulu

Dershanelerin kapatılmasına yönelik değişiklikler önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmaya başlayacak. Bu kapsamda dershaneler de özel okula dönüşmeye başladı. Kapaklı'da faaliyet gösteren AçÄ

GÜNDEM 3.03.2015 17:48:00 0
Kapaklı

Özel Okul’a geçiş yapan dershaneler kervanına Kapaklı Açı Dershanesi de eklendi. Kapaklı'nın ilk ve tek dershanesi olan Kapaklı Açı Dershanesi, bundan sonra yoluna ‘Başakşehir Koleji’ olarak devam edecek. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçecek olan Başak Şehir Koleji’nin, sosyal tesisler olarak da binanın hemen arkasında bulunan Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip’e ait villayı kullanacağı ifade edildi.  

400 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ OLACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başakşehir Koleji Tic. Ltd. Şti. Kurucusu Mustafa Dursun 2015-2016 eğitim öğretim dönemine 20 derslik ve 400 öğrenci kapasitesi ile başlayacaklarını belirterek, “Kapaklı, Saray ve Çerkezköy’de şu ana kadar ‘özel ortaokul’ geçişi yapan tek kurum Açı Dershanesi olmuştur. Tüm öğretmenlerimizin ortaokul öğretmeni olması ve yıllardır ortaokul öğrencilerine yönelik ders vermemiz dolayısıyla özel lise yerine özel ortaokul şeklinde geçiş yapmanın daha doğru olacağına inandık.” dedi.  

SOSYAL TESİSLERDE YOK YOK!

Başakşehir koleji olarak binanın hemen arkasındaki Remzi Garip’e ait villayı sosyal tesis olarak kullanmak amacıyla kiraladıklarını belirten Mustafa Dursun, “Sosyal tesislerimizde yüzme havuzu, bilgisayar laboratuvarı, basketbol sahası, atölyeler ile 2 adet de ana sınıfı bulunacak” diye konuştu. Devlet okullarında okuyan 4’üncü sınıf öğrencilerinin nakil yoluyla okullarına kayıt yaptırabileceğini ifade eden Dursun, “Bu sayede Devletin yüzde 50’lik Özel Okul teşvikinden de faydalanabilirler” dedi.

EĞİTİMDE TEK ADRES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kurucu, “Dershanecilikte yakaladığımız başarıyı ve tecrübemizi okul konseptiyle birleştirerek 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Başakşehir Koleji olarak sürdüreceğiz. Eğitimde tek adres olmaya devam edeceğiz. Kurum olarak kaliteyi hedefleyen ve bu doğrultuda özveri ile çalışan kadromuzla, 3 yıllık eğitim süresinde velilerimizin ve öğrencilerimizin teveccühüne mashar olduk. Velilerimizin ve öğrencilerimizin bize olan güveni, çalışma şevkine dönüşmüş ve kaliteli hizmet anlayışımızı her gün bir adım öne taşıdı” dedi.

KİTLESEL BİR BAŞARI YAKALADIK

Kapaklı Açı Dershanesi olarak 2012-2013 ve 2013-2014 TEOG sonuçlarında, bireysel başarının yanı sıra yüzde 90’ın üzerinde yerleştirme oranıyla kitlesel başarıyı yakaladıklarını söyleyen Demet Kurucu, “Öğrenci merkezli eğitim anlayışının sahada uygulanan en güzel örneklerinden birini oluşturduk. Bunu başarmış bir dershane olarak akademik öğrencilerimizin bu başarısının yanında sosyal anlamda kendini iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek, özel olduğunu hisseden, yeteneklerini fark etmiş ve çalışmalarını bu doğrultuda odaklamayı kendine hedef edinmiş bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜZERİNE TİTRİYORUZ

Eğitim sektöründe en büyük amaçlarının öğrencilerin mutluluğu ve başarısı olduğunu sözlerine ekleyen Kurucu, “Her öğrencimiz bizim için değerlidir. Eğitimde yapılan her yanlış, bir öğrencinin yani bir değerin kaybolması anlamına geliyor. Biz bu durumu engelleme bilinciyle hareket ediyor ve her öğrencimizin üzerine titriyoruz” ifadelerini kullandı.

NEDEN ÖZEL ORTAOKUL?

Demet Kurucu, “Neden ‘Özel Lise’ değil de ‘Özel Ortaokul’ olarak yola çıktık? Kapaklı Açı Dershanesi olarak bilgi birikimi ve donanımımızla en üst düzeyde kendini yetiştirmiş personelimizle bu alanda uzmanız. Her bireyin öncelikle ilköğretim aşamasında iyi bir eğitim almasını hedefliyoruz. Evlatlarını bize emanet ettikleri bilinciyle hareket ediyor ve velilerin kıymetlilerinin bizim de en kıymetlimiz olduğu ana fikri ile hareket ediyoruz” dedi.

TAM GÜN EĞİTİM VERECEĞİZ

Milli eğitim Bakanlığı’nın özel okulları destekleyen kanunuyla özel okulların öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Demet Kurucu, “Öğrenci başı teşviklerle orta gelirli velilerimizin de çocuklarını özel okula göndermek istemeleri hayal olmaktan çıkmıştır. Başakşehir Koleji olarak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde tam gün eğitim vereceğiz. Akademik çalışmaların yanı sıra sosyal aktivitelere de önem veriyoruz. Sorumluluk duygusu gelişmiş, yardımsever, kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilen bilgi çağı gençliği yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” açıklamalarında bulundu.

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ KONU ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUĞUDUR

 Eğitim sektöründe en büyük amaçlarının öğrencilerin mutluluğu olduğunu dile getiren Demet Kurucu, “Bu mutluluğu başarıyla pekiştirme adına kurum olarak her zaman öğrenci, öğretmen, veli diyaloğunu en üst düzeyde tuttuk. Kurumumuz eğitim ve öğretimi sağlam bir temele oturtmayı bunu yaparken de en iyi İngilizce'yi en üst düzeyde öğretmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ