Öğrenciler Karagöz ve Hacivat ile eğlendi

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nde dün 09.00-10.30 saatleri arasında Okul Konferans Salonu'nda anasınıfı, ilkokul ve 5-6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu

GÜNDEM 3.03.2015 17:35:00 0
Öğrenciler Karagöz ve Hacivat ile eğlendi

KARAGÖZ HACİVAT ÖĞRENCİLERİ GÜLDÜRDÜ

Özel Gülerçin Koleji eğitim öğretime başladığı yıldan bu yana kültür etkinlikleri kapsamında öğrencilerine yönelik olarak birçok etkinliğe imza attı. Gülerçin Koleji son olarak Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu’nun öğrencilerine yönelik sahnelenmesini sağladı. Ayka Production’dan Mete Akkoyuncular’ın organize ettiği Gölge Oyunu Karagöz ve Hacivat öğrencilere sahnelendi. Okulda eğitim öğretim gören anasınıfı, ilkokul, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Karagöz ve Hacivat oyunu büyük beğeni topladı. Minik öğrenciler pür dikkat oyunu izledi.

 

 

OYUNUN KONUSU İLETİŞİMSİZLİK

Oyunda ‘İletişimsizlik’ teması işlenirken, öğrenciler hem güldü hem de düşündü. Kültür Bakanlığı sanatçılarının sahnelediği oyunda minik öğrencilere ince mesajlar da verildi. Oyunda günümüzün en büyük problemi olarak iletişimsizlik gösterilirken, bu tür durumlarda neler yapılabileceği de anlatıldı. Geleneksel  ‘Karagöz ve Hacivat gölge oyunu’ öğrencilere aynı zamanda kültür mirasımıza sahip çıkılmasını da hatırlattı. Özel Gülerçin Koleji Okulu yetkilileri öğrencilere yönelik kültürel etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Haber/Seyit SÜREN