Cem evlerinin ibadethane olmasında Ak Parti çekimser kaldı

CHP'li Belediyelerin Meclisleri'nde ibadethane olarak kabul edilen cem evleri ile ilgili bir karar da Çerkezköy Belediye Meclisi'nde alındı. Dün yapılan Meclis'te AK Parti Grubu'nun çekimser kaldÄ?

GÜNDEM 2.03.2015 19:56:00 0
Cem evlerinin ibadethane olmasında Ak Parti çekimser kaldı

Çerkezköy Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da yapıldı. Toplantıda, Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’nın ibadethane olarak kabul edilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti Grubu ise “Bu konuda karar almak Çerkezköy Belediye Meclisi’nin haddi değil” diyerek çekimser kaldı.  Konuyla ilgili konuşan AK Partili Remzi Garip, “Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, belediye meclisinin işi değil, haddi de değil.” dedi.

4 ADET SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başkanlık ettiği toplantıda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde belediyede münhal bulunan 5 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Derece değişiklikleri oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Tam Zamanlı Personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespitine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. 1 adet Şehir ve Bölge Plancısı, 1 adet Harita Mühendisi, 1 adet Harita Teknikeri ve 1 adet Elektrik Teknisyeni’nin çalıştırılması, ücretlerinin de tavan ve taban ücretlerinin ortalamasının alınarak hesaplanması oy birliği ile kabul edildi.

KİRA SÜRELERİ 1 YIL UZATILDI

Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin dilekçeleri görüşüldü. Her iki kurumun da belediye hizmet binasında bulunan yerlerinin kira sürelerinin 1 yıl uzatılması talebi, meclisçe oy birliği ile kabul edildi.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SODEM’E ÜYE OLACAK

Toplantı, Çerkezköy Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olması konusunun görüşülmesi ile devam etti. Çerkezköy Belediyesi’nin Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’ne üye olduğunu anımsatan Başkan Vahap Akay, “Şimdi de Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olacağız. Dernek, sosyal demokrat belediyelerin çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunmasına ortam sağlamak amacıyla kuruldu” dedi. Mehmet Soyhan dışındaki Ak Partili meclis üyelerinin çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.  

CENAZE ARAÇLARI BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

Toplantıda daha sonra 2 adet cenaze aracının Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu görüşüldü. Mezarlık ve cenaze işlemlerinin bir elden yapılması amacıyla iki cenaze aracının Büyükşehir Belediyesi’ne devri oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ilçe sınırları içindeki münferit belediye hisselerinin hisse ortaklarına satışı konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi ise oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  

İMAR KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1459 ada 1 parselin sicilinden terkin edilmesine ilişkin gündem maddesinin oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün ‘Tapu Devri’ konulu dilekçesi de görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

 

BİZİM HADDİMİZ DEĞİL

Toplantının son gündem maddesinde ‘Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi’ konusunun görüşülmesine geçilmeden önce Ak Parti Grubu’nun bahse konu gündem maddesinin gündemden çıkarılmasına yönelik önergesi görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Sözcüsü Remzi Garip, “Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, belediye meclisinin işi değil, haddi de değil. Partimiz 12 yıllık iktidar döneminde bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapmıştır. Böyle bir sıkıntının olduğu aşikardır. Biz de bu sıkıntının çözümü taraftarıyız. Fakat buna karar vermek bizim işimiz değil. Bizim haddimiz değil” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Vatandaşlarımızın müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyette ve girişimde bulunmak 5393 Sayılı Kanun’un 15. Maddesi kapsamında yetkimiz dahilindedir. Bu nedenle ‘konuyla ilgili karar almak bizim haddimiz değil’ şeklindeki söylemlerinizi kabul etmiyorum” dedi ve Ak Parti Grubu’nun önergesini meclisin onayına sundu. Önerge oy çokluğu ile reddedildi. Daha sonra Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi meclisin onayına sunuldu. AK Parti Grubu’nun çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.