Gençler uyuşturucuya merak duygusu ile başlıyor

Kırklareli Üniversitesi'nde düzenlenen 'Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele' konulu eğitim seminerinde konuşan Kırklareli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Engin Sert, böyle dedi

GÜNDEM 28.02.2015 16:23:00 0
Gençler uyuşturucuya merak duygusu ile başlıyor

Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Kırklareli Üniversites ile Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde “Bağımlılıkla Mücadele Eğitici Eğitimi” semineri düzenlendi.

MERAK DUYGUSU İLE DENİYORLAR

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi alt salonunda gerçekleştirilen seminere akademik ve idari personel, sağlık personelleri ve öğrenciler katıldı. Kırklareli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Engin Sert, gençlerin bağımlılık yapıcı maddeleri en çok merak duygusu ile denediklerini söyledi. Madde kullanım teklifinin çoğunlukla yetişkin kontrolünden uzak, eğlenmek için gidilen ortamlarda başladığını belirten Dr. Sert, çeşitli uyuşturuculardan, uyarıcı ve hayal gördüren maddelerden, sigaradan, alkollü içeceklerden, tiner ve çakmak gazı gibi uçucu maddelerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı.

EN  BÜYÜK ZARAR BEYİN ÜZERİNDE OLUYOR

Alkolün en büyük zararının beyin üzerinde ortaya çıktığını ve uyuşturucu maddelerin kişinin karar verme ve düşünce süreçlerini bozduğunu anlatan Dr. Kübra Bircan ise, alkol kaynaklı trafik kazalarının yüzde 21 oranında olduğunun tespit edildiğini aktardı.

HER GÜN 250 KİŞİ ÖLÜYOR

Son olarak Dt. Cihangir Bayburtoğlu da en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddenin tütün olduğunu ve dünyada 1,1 milyar sigara tiryakisi bulunduğunu söyleyerek her gün Türkiye’de sigaraya bağlı nedenlerle 250 kişinin öldüğünü kaydetti.

Seminer, Kırklareli Üniversitesi’ndeki tüm birinci sınıf öğrencilerine mart ve nisan aylarında madde bağımlılığı eğitimi verileceğinin bildirilmesiyle sona erdi.

Marmara Haber