Anne yattığı yerde doğum yapacak!

Yeni yapılan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde özel bir doğum hane yok, 5 ayrı özel doğum odası var! Yeni hastanede anne yattığı odada doğumda yapabilecek!

GÜNDEM 27.02.2015 18:30:00 0
Anne yattığı yerde doğum yapacak!

Dün Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yeni yapılan Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu ile birlikte yeni hastanede incelemelerde bulunan Metin Kubilay, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, yeni hastanenin modernliğini anlatırken, doğum yapacak annelere de adeta müjde verdi. Yeni hastanede özel bir doğumhane yok. 5 ayrı doğum odası olacak hastanede anne yattığı odada doğum da yapabilecek.

KAYMAKAM İNŞAATTA İNCELEMELER YAPTI

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yanında yapımına başlanan 206 yataklı yeni Devlet Hastanesi’ndeki çalışmaları inceledi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin inşaat projesinin en son durumuna bakmak ve görevlilerden bilgi almak için hastaneye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Kubilay “31 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip, 52 tek yataklı, 75 çift yataklı, 4 mahkum yatağı olmak üzere hastanemizde 206 yatak bulunmaktadır.” dedi.

HASTANE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

25 yataklı erişkin ve yeni doğum bakım ünitesinin de hastanede bulunduğunu kaydeden Kubilay “Hasta odalarımızda WC, banyolar standart olacak. İkisi lokal olmak üzere birisi kadın doğum olmak üzere toplam dokuz ameliyathane bulunuyor. Beş adet modern doğumhane, 10 yataklı diyaliz ünitesi,55 poliklinik odası, 1500 metrekarelik acil servis alanı, 5 bin metrekare polikinlik alanı, modern laboratuarlar, tomografi, endeskopi, tedavi ünitesi diğer bir çok ünitesi bulunan tesis yüzde 80 tamamlanmış bulunuyor.”dedi.

Binanın en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine geçmesini temenni ettiklerini kaydeden Kubilay, “Çerkezköy’ün bu binaya gerçekten çok ihtiyacı vardır. Çerkezköy’ün özellikle coğrafi konumu, nüfus artışından dolayı sağlık merkezi olması temini ediyoruz. Günlük poliklinik sayısı 3 binden aşağıya inmiyor. Bu çok büyük bir rakamdır. Yapılacak yeni hastanemizle hem daha modern hizmet verilecek hem de fiziki şartlar bakımdan daha elverişli şartlarda hizmet verilecektir. Çerkezköy’de şu an devam eden en önemli kamu yatırımı olarak görüyorum. İlçemize ve bölgemize en kısa zamanda kazandırılmasını temenni ediyorum.”ifadelerini kullandı.

23 NİSAN’A YETİŞTİRECEĞİZ

Gazetecilerin, inşaatın temel atma töreninde Sağlık Bakanı ile inşaatı yapan firma yetkilileri arasında geçen diyaloğu hatırlatarak, “Sağlık Bakanımız temel atma töreninde 206 yataklı hastanenin 23 Nisan 2015 yılında tamamlanacağı sözünü vermişti. Nisan ayına yetiştirilebilecek mi ?”diye sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Hastane’nin Proje Müdürü Bülent Saltoğlu, “Hastanemizi 23 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene ilçe merkezinde yaşanan yağışlar bizleri çok etkiledi. Yüzde 95 seviyesinde 23 Nisan’a yetiştireceğiz.”dedi.

ÖRNEK ODAYI İNCELEDİLER

Hastane inşaatını gezen Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindeki heyet daha sonra yapılan örnek odada incelemelerde bulundu. Bu arada hastanede 5 doğum odası olacağına dikkat çeken  Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Necati Karaoğlu “Hastanemizde doğum yapacak olan annelerimiz için 5 adet doğum odamız olacak. Burada doğum yapmak için odaya alınacak vatandaşımız, ihtiyaç halinde bir tuşa basarak yatağı ameliyat masası haline gelecek. Anne kaldığı o odada doğumu gerçekleştirebilecek. Doğum gerçekleştikten sonra bebek doğum ünitesine annede servise götürülecek. Bununla ilgili beş özel oda hazırlandı. Nezih temiz lavabo ve banyosu bulunan görüntü olarak da çok güzel odalar. Burada doğum gerçekleşecek.” dedi.

Haber / Gökhan TEKER