Vergi Dairesi'den beyanname uyarısı

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı'nca yapılan açıklamada mart ayı öncesinde 'Gelir vergisi beyannamesi' uyarısında bulunuldu. Vergi Dairesi Başkanlığı, 1-25 Mart tarihleri arasında ver

GÜNDEM 27.02.2015 18:30:00 0
Vergi Dairesi

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nca Gelir Vergisi Mükellefleri’ne 1 Mart öncesinde uyarıda bulunuldu. Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, 2014 takvim yılı kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin Gelir Vergisi mükelleflerimizin beyanname verme dönemi, Mart ayının birinci günü itibariyle başlamaktadır. Bu bakımdan, mükelleflerimizin zor durumda kalmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri bakımından; 01-25 Mart 2015 tarihleri arasında verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin mükelleflerimizce son güne bırakılmadan verilmesi uygun olacaktır.”denildi.

3 BİN 300 TL KONUT KİRA GELİRİ İSTİSNASI

Vergi Dairesi Başkanlığı ayrıca gelir vergisi beyannamesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili de açıklamasında bilgilere yer verdi. Yıllık geliri sadece kira gelirinden ibaret olan mükelleflerlerin, Gayrimenkul Sermaye İradı beyannamelerinin verilmesinde 3 bin 300 TL konut kira geliri istisnasını dikkate almaları, bunun üzerinde konut kira geliri olanların beyannamelerini süresinde vermesi gerektiği belirtildi.

VERGİ DAİRESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK

Beyanname verme süresi boyunca Tekirdağ’daki TEKİRA ve Çorlu ORİON alışveriş merkezinde Vergi Dairesi Başkanlığı’nca açılan stantda danışmanlık hizmeti verilecek. Aynı zamanda kira geliri olan mükelleflere de beyannamelerini internet ortamında verme imkanı sağlanacağı kaydedildi.

İLÇELERDE DE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Ayrıca, 18.02.2012 tarihinde yayımlanan 414 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile GMSİ mükelleflerine yönelik getirilen ‘Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’ uygulaması kapsamında, il merkezinde ve ilçelerdeki vergi dairelerinde Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilecek memurlar tarafından mükelleflere, beyannamelerini elektronik ortamda e-beyanname olarak verebilmeleri konusunda uygulamaya yönelik danışmanlık hizmeti verilecek. İsteyen mükellefin vergi dairelerinden alacakları internet vergi dairesi şifrelerini kullanarak veya kendileri için hazırlanmış güvenlik sorularını cevaplayarak sisteme giriş yapabilecekleri bildirildi.

ELDEN BEYANNAME VERİLEBİLİR

Açıklamada ayrıca elden beyannamede verilebileceği kaydedildi. Açıklamada, “Mükelleflerimizin, GMSİ beyannamelerini vergi dairesine giderek elden veya beyanname düzenleme programı kullanarak da verebilme imkanları bulunmakla birlikte bu sistemi kullanarak kira beyannamelerini vermeleri daha hızlı, daha güvenilir olacağından bu hizmetten faydalanmaları menfaatlerine olacaktır.”denildi.

Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama, “Mükelleflerimiz, vergisel yükümlülüklerini kolaylıkla yerine getirebilmeleri konusunda karşılaşacakları sorunlar hakkındawww.gib..gov.tr ile Vergi İletişim Merkezi 444 0 189 VİMER Hattından yararlanabileceklerdir.”diye sona erdi.

Marmara Haber