Trafik sigortası fiyatlarına standart isteniyor

Çerkezköy TSO 10.Meslek Komitesi'nin, her ay düzenlediği üye ziyaretleri kapsamında sigortacı üyeler trafik sigorta fiyatlarını gündeme taşıdı. Sigorta acentesi yetkilileri, özellikle trafik sigortasÄ?

GÜNDEM 27.02.2015 18:02:00 0
Trafik sigortası fiyatlarına standart isteniyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 10.Meslek Komitesi, her ay periyodik olarak gerçekleştirdiği üye ziyaretlerine devam ediyor. Komite Üyeleri son olarak Çerkezköy’deki sigorta acentelerine ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Avrupa Uzman Grup Sigorta Acenteliği, Aru Sigorta Acenteliği, Erkan Sigorta Acenteliği, Albaraka Türk ve Albayrak Kuyumculuğu ziyaret eden 10. Meslek Komitesi üyeleri istek ve talepleri dinledi. Ziyaretlerde 10.Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün ve Komite Üyesi Rahmi Yılmaz yer aldı.

 

 

UCUZ SİGORTALARDA HASAR ÖDEMELERİNDE SORUN YAŞANIYOR

2015 yılı itibariyle başladıkları ziyaretler kapsamında üyelerle bire bir iletişim halinde olup sorunlarını dinleyeceklerini kaydeden Rahmi Yılmaz, bu sorunların TOBB kanalıyla Bakanlığa iletileceğini hatırlattı. Ziyaretler esnasında, sigortacılık sektöründe karşılaşılan sorunlar öne çıktı. Üyelerin görüştüğü acente yetkilileri, özellikle trafik sigortası fiyatlarının büyük farklılık göstermesi sebebiyle sorun yaşadıklarını belirtirken, vatandaşların da fiyat politikaları yüzünden tedirgin olduğuna dikkat çekerek fiyatlara bir standart getirilmesi gerektiğini savundu. Yetkililer ayrıca, ucuz fiyatlara yaptırılan trafik sigortalarında, firmaların hasar ödemelerinde büyük sıkıntı çıkardığına da vurgu yaparak, “Kimi şirketler kaza yapan vatandaşlara ‘kaza fotoğraflarını kendi fotoğraf makinenle mi çektin?” şeklinde soru bile yöneltebiliyorlar” dedi.

SORUNLAR İLGİLİ YERLERE İLETİLECEK

Yetkililerin dile getirdiği bir diğer problem ise, gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden sigorta işlemleri yapan kişiler oldu. Acente olmayan kişilerin piyasaya girdiğini ileri süren yetkililer, “Biz Sigorta Acenteleri olarak yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Fakat bazı kişiler gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden piyasada iş yapıyor” diye konuştu. Ziyaretler esnasında, acentelerin sıkıntılarını dinleyen 10.Meslek Komitesi Üyeleri, yaşanan sorunları en kısa zamanda ilgili yerlere aktaracaklarını kaydetti.

Haber / Menşure KARDEŞ