Vatan Partisi öğretmenleri savcılığa şikayet edecek

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün gündeme getirdiği 'Öğretmenlerin siyasi parti toplantısı'na katılmasına bir tepki de Vatan Partisi'nden geldi.

GÜNDEM 26.02.2015 19:31:00 0
Vatan Partisi öğretmenleri savcılığa şikayet edecek

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Onur Akman, AK Partinin aday adaylığı toplantısına katılan öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

ORADA NE İŞLERİ VARDI

Önceki akşam Tunalı İş Hanı’nda bulunan Vatan Partisi İlçe Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Onur Akman’ı partililer yalnız bırakmadı. Tüm siyasi partilerde 7 Haziran 2014 seçimleri için aday adaylık sürecinin başladığını kaydeden Akman “Milletvekili olabilmek isteyenler adaylıklara başvuruyor. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen’in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün de 16 Şubat’ta AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Buraya kadar bir sorun yok! Fakat AKP İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına okul müdürleri neden katılıyor” diye sordu.

YASADAN HABERLERİ VAR MI?

Basın toplantısına katılan öğretmen ve müdürlerin 657 sayılı yasadan haberdar olup olmadıklarını da soran Akman “O kişiler üstelik basına da görüntü vermekten çekinmiyorlar. Eğitimciliği bırakmışlar, siyaset adamı gibi davranıyorlar. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara, ÇTSO Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, Özel İdare İlkokulu Müdürü Ahmet Esad Aktaş. Sizler bir eğitim neferi misiniz yoksa AK Parti’nin bir çalışanı, açıkça destekçisi misiniz? O toplantıda ne işiniz vardı. Bunu açıklayınız.”diye seslendi.

DERHAL İSTİFA ETMELİLER

657 sayılı devlet memurları kanununun AK Parti söz konusu olunca askıya alındığını kaydeden Akman, “Kanunun 7.maddesi şöyle diyor: “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; din, dil,ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayrımını yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.”

Suç unsurunun açıkça ortaya çıktığını belirten Akman, “AK Parti’nin eğitim sisteminde yarattığı tahribat ortadadır. Yasa tanımazları, kanunlara aykırı fiilleri belgelerle sabittir. 657 sayılı yasa hiçe sayılmıştır.” dedi.

DEVLET MEMURLARI YASASI ÇIKTI

Devlet memurları kanunun çiğnendiğini vurgulayan Akman, bu öğretmenlerin istifa etmelerini istedi.  Cumhuriyet tarihinin en çok tutuklanan gazetecisinin, en çok tutuklanan öğrencisinin ve cezaevlerinin en dolu olduğu yılları yaşadıklarını kaydeden Akman “En çok satılan, özelleştirilen devlet kurumları, yabancıların en çok toprak satın aldıkları yıllar, milletvekillerinin en yüksek maaşları aldıkları, yolsuzluklar, hırsızlıklar, kaset siyasetleri, böcek dinlemeleri, 700 bin TL’lik saat takan bakanlar, ezan okuma yarışması düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığını görüyoruz. İlçe binasına giren öğretmenler bunları öğrencilerine anlatıyorlar sanırım. Haziran eylemleri sürecinde 15 milyon insan sokağa çıktı. AK Partinin hukuksuzluğuna hayır dedi. Yolsuzluklara, kısa yoldan köşe dönmelerine, gemiciklerine, kızının danışman olmasına, jöleli yalaka tiplerin televizyonlarda boy göstermelerine, Taksim’de yüz binlerce insan sokaktayken, penguenleri gösteren merkez medyaya hayır dedi. İlçe binasına giren öğretmenler bunları anlatıyor galiba öğrencilerine” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İç güvenlik  yasa tasarı ile halkın güvenliğini değil AK Saray’ın güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Akman şunları kaydetti: “Bu yasa bir güvenlik sorununu çözmeyi değil, halkın üzerine bir zulüm uygulamayı hedeflemektedir. Yıkılmaya başlayan çatlakları büyüyen, çıtırtıları daha yüksek sesle duyulan AK Parti iktidarının kendi koruma yasasıdır. Bu yasa ile Türk milletinin yapacağı yeni haziranların önüne geçmek istemektedirler. Çünkü Türk milleti Vatan Partisinde birleşmiştir. Vatan Partisi şimdiden büyük bir çekim merkezi haline gelmiş, son bir haftadır binlerce yeni üye katılmıştır. Üretim ekonomisini uygulayacak ve milli birliği sağlayacak, birleştirici ABD’nin açılım politikalarına karşı çıkan tek partiyiz. Türkiye’nin vatanseverlerinin, milliyetçilerinin, sosyalistlerin, halkçılarının birleşebileceği tek partiyiz. Bu ismini söylediğimiz öğretmenlerimiz hakkında yapacağımız suç duyurularını ise Cuma günü Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına teslim edeceğiz.” 

Haber / Ahmet KILAVUZ