Yüceer, Başbakan'a Çerkezköylü öğretmenleri sordu

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Çerkezköy'de Ahmet Üzgün'ün milletvekili aday adaylığı topla

GÜNDEM 26.02.2015 19:11:00 0
Yüceer, Başbakan

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, geçtiğimiz gün CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün de gündeme taşıdığı ‘Öğretmenlerin’ siyasi parti toplantılarına katılmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

DAVUTOĞLU’NA ŞU SORULARI SORDU

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM’ye verdiği soru önergesinde,  şunları dedi: “AKP’ye yakınlığıyla bilinen eğitim sendikası Eğitim Bir Sen’in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, AKP’den aday adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Partinizin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda aday adaylığını açıklayan Üzgün’ün basın toplantısında büyük bir skandala imza atılmış, görevi başındaki çok sayıda okul müdürü bu kişinin adaylığını açıkladığı basın toplantısında hazır bulunmuştur. Basın toplantısına katılan okul müdürleri görüntü vermekten de çekinmemiş, partizanlık anlayışı öylesine bağnaz boyuta ulaşmıştır ki; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu askıya alınmıştır. Bu çerçevede;

1. Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde sözü edilen faaliyet hakkında yapılan hukuki işlem nedir?

2. Toplantıya katılan görevi başındaki okul müdürü ve/veya öğretmen sayısı kaçtır? Bu kişiler hakkında hangi kanuni işlem yapılmıştır?

3. Sözü edilen bu kişiler hangi gerekçeyi göstererek basın toplantısına katılmışlar, okuldaki eğitim faaliyetlerini aksatmışlardır?

4. Son bir yıl içerisinde üye oldukları sendikalardan istifa edip, Eğitim Bir-Sen’e üye olan memur sayısı kaçtır?

5. AKP’den milletvekili olmak üzere istifa eden aynı sendika üyesi kaç memur bulunmaktadır?

6. Son 5 yılda, kaç öğretmen/müdür/müdür yardımcısı hakkında soruşturma açılmış ve soruşturma açılan kaç kişi ceza almıştır? Soruşturma açılan ve ceza alan kişiler her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere hangi sendikaların üyesidir?”