Çorlu-Çerkezköy hattında fidye operasyonu

Çorlu'dan bir zabıta memurunu 100 bin TL fidye için kaçıran 2'si kadın 5 kişi kaçmak isterken Çerkezköy'de silahların patladığı gecede gözaltına alındı.

GÜNDEM 25.02.2015 21:33:00 0
Çorlu-Çerkezköy hattında fidye operasyonu

Çorlu Polisi nefes kesen bir operasyona imza attı. Çorlu’dan fidye için bir zabıta memurunu kaçırdıkları iddia edilen 6 kişi Çerkezköy’de yakalanarak gözaltına alındı.

FİDYE İÇİN KAÇIRLDI

Çorlu’da, bir zabıta memurunu fidye için kaçırdığı iddia edilen 6 şüpheli yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli Veli A., evine giderken yolunu kesen kişilerce, otomobile bindirilerek gözü bağlı şekilde Çerkezköy ilçesindeki bir depoya götürüldü. Depoda Veli A.'ya işkence yapan kişiler, bu arada ailesini de gizli numaradan arayarak 300 bin TL fidye istedi. Daha sonra fidye 100 bin TL’ye indirildi. Aile, durumu Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Çorlu Polisi operasyon başlattı.

100 BİN TL İSTEDİLER

Şüphelilerin isteği üzerine Veli A.'nın eşi Şükriye A., 100 bin TL'yi bir poşete koyup Dumlupınar Caddesi üzerinde bir çöp konteynırının altına bıraktı. Polis, parayı almaya gelen zanlı İbrahim E.’yi parayı aldığı sırada yakaladı. Yakalanan şüphelinin ifadesi doğrultusunda, diğer zanlıların da kimliği tespit edildi. Emniyete getirilen İbrahim E., olayın Bülent K., Gönül S., tarafından organize edildiğini söylediği belirtildi.

300 BİN TL’LİK SENET DÜZENLEMİŞLER

Daha sonra Çerkezköy’e giden Polis ekipleri, çalışmaları sonucu Veli A.’yı kaçıranların adresini tespit etti. Alınan adrese baskın düzenleyen polis burada Bülent K.,Gönül S.,Metin B., Emrah Ç.’yi yakalanarak gözaltına aldı. Bir depoda tutulan Veli A., operasyonla kurtarıldı. Çerkezköy’de gece geç saatlerde düzenlenen operasyonda silah sesleri de duyuldu. Polis, otomobille kaçmaya çalışan zanlıları yakalarken, havaya ateş açmak zorunda kaldı. Veli A., alınan ilk ifadesinde kişilerin hiç birini tanımadığını söylediği kaydedildi. Zanlılardan İbrahim E.’nin üzerinde Veli A. Adına düzenlenmiş 300 bin TL’lik senet çıktığı öğrenildi.

Marmara Haber