Yardımın gizlisi makbul!

Kapaklı'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımı yaptı. Yardımlar, öğrencilere

GÜNDEM 25.02.2015 21:21:00 0
Yardımın gizlisi makbul!

Kapaklı Kaymakamlığı himayesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde anlamlı bir projeye imza atıldı. İlçedeki okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kıyafet yardımında bulunuldu. Kıyafetler, tespit edilen öğrencilere ‘gizli’ bir şekilde verilmesi amacıyla okul müdürlerine teslim edildi.

16 OKULDAN 167 ÖĞRENCİ TESPİT EDİLDİ

Kapaklı’da eğitim öğretim gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için toplanan kıyafetler, dün saat 13.00’da Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle okul müdürlerine teslim edildi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy ve okul müdürleri katıldı. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy tarafından 15 okuldan tespit edilen toplam 167 öğrenciye iletmek üzere okul müdürlerine teslim edildi.  

FAKİR BİR AİLENİN ÇOCUĞUYDUM

Öğrencilere yapılacak yardımların kesinlikle gizlilik esası kapsamında gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Bu yardımlar neden gizli yapılmalı? Ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Babam bana kadife bir elbise aldığında çok mutlu olmuştum. Bunun yanında okuldan ve bazı kuruluşlardan da kıyafet yardımı alıyordum. Fakat bu yardımlar geldiğinde utanıyor, sıkılıyor, renkten renge giriyordum. Aynı sıkıntıları bu öğrencilerimiz de yaşamasın diye yardımlarımızı kesinlikle gizlilik esası dahilinde yapmalıyız” diye konuştu.  

 

 

HER YIL BİN ÖĞRENCİ GİYDİRDİK

Yapılan bu kıyafet yardımının sadece başlangıç olduğunu ifade eden Tahsin Nalbant, “Ben İstanbul’da görev yaparken, her yıl bin ihtiyaç sahibi öğrencimizi giydirirdik. Omuz omuza, sırt sırta vererek daha iyi organize olup yardımlarımızı artırarak öğrencilere ulaştıracağız” dedi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesinde büyük çaba sarf eden rehberlik öğretmenleri ve müdür yardımcılarına teşekkür eden Nalbant, “Bu öğrencilerimize yüzde 100 ulaşabilirsek, öğrencilerimizin vatanına, milletine ve en önemlisi kendilerine olan güvenini sonsuz kat artıracağız” açıklamalarında bulundu.  

KOLLARI SIVADIK

Okul müdürlerinin okullarındaki her bir candan haberdar olması gerektiğini dile getiren Tahsin Nalbant, “Bizler Kapaklı Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz himayesinde İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte bu organizasyonların artarak devam etmesi için kolları sıvadık. Aklımızda, fikrimizde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz var” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ