Her evlenene her doğan çocuğa bir fidan

Sık sık başlattığı uygulamalarla Türkiye gündemine oturan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, son kararıyla da çok konuşulacak gibi. Vali Şahin,il genelinde kurumlar arası protokol yaparak her evlenen çift ve her d

GÜNDEM 25.02.2015 21:08:00 0
Her evlenene her doğan çocuğa bir fidan

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tüm Türkiye'de uygulanmasına zemin hazırlamak için Edirne’de değişik kararlar aldıklarını söyledi. Vali Şahin, Edirne'de her doğan çocuk ve evlenen her çift adına ağaç dikeceklerini kaydetti.

PROTOKOL İMZALANDI

Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı kapsamında, Edirne Valiliği'nin koordinasyonunda, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından, Edirne’de doğan her çocuk için ve il merkezinde yapılacak her nikah işlemine bir fidan dikileceği bildirildi. 'Her Doğan Çocuğa Bir Fidan ve Her Nikah Törenine Bir Fidan' kampanyası kapsamında kurumlar arasında protokol imzalandı.

ÜLKENİN AĞACA DOYMASI ANCAK DİKMEKLE OLUR

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun Şubat ayında alınan kararla her doğan çocuğa bir ağaç, her evlenen kişiye bir ağaç projesini uygulayacaklarını belirten Vali Şahin, "Ülkenin yeşillenmesi, ağaca doyması ancak dikmekle olur. Almanya'ya ilk gittiğimde Almanya'nın ormancılıkta ne kadar ileri gittiğini, İkinci Dünya Savaşı'nda tahribata uğrayan ormanları nasıl yenilediklerini görünce şaşırdım. Türkiye'de de son 25 yıldır epey ağaç dikimi yapılıyor. Her ağaç faydalıdır ama biz meyve ağacı dikme kararı aldık. Doğan her çocuk için ceviz ve ıhlamur ağacı dikeceğiz. Bundan böyle doğum olaylarını nüfus müdürlüğü bize aylık olarak bildirecek. Biz de o parayı onların hesabına yatıracağız ve Orman İşletme tarafından bu ağaç dikilmiş olacak. Biz de kimin adına dikildiğine dair plakalarını yapacağız. Kaymakamlar da bunu ilçelerde yapacak" dedi.

ŞEHİR ORMANI PROJESİ KAPSAMINDA AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK

Meriç ve Tunca Nehirleri Şehir Ormanı Projesi kapsamında 33 hektarlık bir alan olduğunu belirten Vali Şahin, "Orada ayırdığımız sahaya ağaçları dikeceğiz. Mart ve Kasım ayında listeler gelecek. Biz de senede iki kez toplu halde ağaçlarımızı dikeceğiz" şeklinde konuştu.

HER NİKAHLANAN ÇİFT VE HER ÇOCUĞU OLANA İLE BİLGİLENDİRİLECEK

İmzalanan protokol kapsamında yeni bir hayatı simgelemesi maksadıyla her doğan çocuğun ve her nikahlanan çiftin, kendileri için dikilen ağaçta isim künyeleri yer alacak. Fidanı dikilen her aileye, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ev adreslerine tebrik kartları yollanarak vatandaşlara ‘Her Doğan Çocuğa Bir Fidan ve Her Nikah Töreni’ne Bir Fidan’ kampanyasının bilgilendirilmesi ve halkın ağaç dikimi ile ilgili bilinçlendirilmesi sağlanacak. 

Marmara Haber