Suat Müdür başarı çıtasını yükseltti

Dün Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'nda bir konferans salonu açılışı vardı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'in okul müdürü Suat Yüksel'e yaptığı Ã?

EĞİTİM 24.02.2015 19:37:00 0
Suat Müdür başarı çıtasını yükseltti

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel’in özverili çalışmaları, Kapaklı Belediyesi ve hayırsever vatandaşların destekleri ile yapımı tamamlanan Konferans Salonu’nun açılışı dün saat 10.30’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Başarılı çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Suat Yüksel’i tebrik eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, ilçedeki diğer okul müdürlerinden de aynı başarıyı beklediklerini kaydetti.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE KATILDI

 

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu’nun açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Okul Müdürleri ve veliler katıldı.  

 

HER ŞEY İNSANI SEVMEKLE BAŞLAR

 

Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı birlikte kesti. Açılış programı, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun “Nitelikli Eğitim Ortamı” konulu tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Programın açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Suat Yüksel yaptı. Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inandıklarını kaydeden Yüksel, “Her şeyin insanı sevmekle başladığının bilincindeyiz.  Kapaklı Belediyesi Ortaokulu idareci ve öğretmenleri olarak hayata gülümseyen, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen eğitim kadrosuyla, gençlerimizi bilimin öngördüğü kurallar ve koşullar içinde yeteneklerinin el verdiği en üstün başarıya ulaştıracağımıza inancımız tamdır” dedi.

 

ÖNEMLİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR

 

Öğrencilerin kendini tanıyan, düşündüğünü uygulayabilen, sorgulayan, bireyler olarak ‘Güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceği için sağlam karakterli, ahlaklı şekilde yetişmelerinin en büyük idealleri olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Okul, bulunduğu çevreye yön veren, unsurların başında gelir. Veli - Okul bağını güçlendirmek, sosyal etkinliklere imkan vererek öğrencilerin kendini gerçekleştirmelerini sağlamak gibi önemli sorumluluklarımız var. Ülkemizde ve Dünya'da eğitim alanında sürekli yenilenmeler yaşanmaktadır. Kendini yenileyen ve geliştiren eğitimciler sayesinde eğitim kurumlarının, 4 duvardan ibaret olduğu anlayışı tarih olmuştur. Okullarımızın sportif, sanatsal, kültürel faaliyetler ve donatılar ile kurulmuş bir hale geldiği dönemi yaşıyoruz” diye konuştu.

 

MÜZİK ŞÖLENİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu açılış programı mini bir konser ile devam etti. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Eğitmeni Burak Tosun, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız ile öğrenciler Berkay Men ve Sude Bozkurt katılımcılara adeta müzik ziyafeti sundu. Müzik dinletisi davetlilerden büyük alkış aldı. Program daha sonra Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.  

 

DEVLET OKULLARI ÖZEL OKULLARLA YARIŞIR HALE GELDİ

 

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun güzel bir konferans salonuna kavuşmuş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise “Yıllar önce bir özel okula gittim. Müthiş bir güzellik, parlak renkler, tertemiz sıralar, muazzam konferans salonu. Bugün ise Devlet okulları özel okullarla yarışır hale geldi” dedi.  

 

TÜM MÜDÜRLERE ÖRNEK OLSUN

 

“Müdür neyse okul da odur” diyerek konuşmasını sürdüren Halis İşler, “Suat Müdürüm çok güzel çalışmalara imza attı. Temennim okul müdürümüz Suat Yüksel’in yaptığı bu çalışmaların tüm okul müdürlerimize örnek olmasıdır. Biz işte bu şekilde çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

ARTIK ÖĞRETMEN SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ

 

2012 yılında Bakanlıktan Kapaklı için okul talebinde bulunduklarını anımsatan Halis İşler, “Bakanlık talebimizi reddetti. Onlara bazı istatistiki veriler sunduk. O dönem belde olan Kapaklı’nın nüfusu 11 ilden daha büyüktü. Kendileri bu verileri görünce hemen harekete geçti. Sonraki yıllarda bölge eğitim alanında büyük hizmetler aldı. Karaağaç’ta bir okulumuza bir dönemde toplam 26 öğretmen ataması yapıldı. Bölgemiz zorunlu hizmet alanına alındığı için artık öğretmen sıkıntısı yaşamayacağız” diye konuştu.

 

GENÇ VE DİNAMİK BİR KAYMAKAMINIZ VAR

 

Kapaklı’da İbni Sina okulunun eğitim-öğretime açıldığını anımsatan İşler, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi her ilçeye bir okul projesi için harekete geçti. Biz Kapaklı’ya bu kapsamda 40 derslikli okul istedik. Karaağaç’ta Kız Meslek Lisesi için ihale yapıldı. Kısa süre içinde temelini atacağız” dedi. Konuşmasının sonunda okul müdürlerine seslenen Halis İşler, “Genç ve dinamik bir Kaymakamınız var. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz liderliğinde aşamayacağınız engel yok” dedi.    

 

BİR OKUL, MÜDÜRÜ KADARDIR

 

Kapaklı’da salon programı yapacak kapalı alan eksikliğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Mehmet Ali Gürbüz ise “Açılışını yapacağımız konferans salonu ile bu eksiklik bir ölçü de olsa azaldı. Okulumuz tertemiz. Bahçesinden tabelasına, öğrencilerinin hal ve hareketlerinden öğretmenlerinin nezaketine kadar her şeyi ile mükemmel bir okul. Bir okul, müdürü kadardır. Bu vesile ile Suat Beyi tebrik ediyorum. Bütün okul müdürlerimizden de böyle başarı bekliyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından okula katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da aralarında bulunduğu hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Program, Uzman Psikolog Özkan Şenol’un “Ol, Yap, Göster” adlı sunumu ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ