Hocalı katliamı protesto edilecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 23 yıl önce Hocalı Kasabası'nda Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamı düzenleyeceği organizasyonla protesto edecek.

GÜNDEM 24.02.2015 18:56:00 0
Hocalı katliamı protesto edilecek

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rus desteğiyle Ermeniler tarafından 1992 yılında, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede Hocalı Kasabası’nda bebek, çocuk, yaşlı, hamile demeksizin toplam 613 kişi Azeri sivil yakılarak, elleri kolları kesilerek, derileri yüzülerek ya da gözleri oyularak hunharca katledildi. Hocalı’da yaşanan bu katliama ne Birleşmiş Milletler ne de batılı ülkeler ciddi bir şekilde tepki göstermediler. Fransa’da bir karikatür dergisinde öldürülen 12 masum gazeteci için gösterilen tepkinin onda biri gösterilmedi!

 

23 YIL ÖNCE YAŞANAN KATLİAMA DÜNYA GÖZÜNÜ YUMMAMALI

 

Ermenilerin katliam propagandalarına karşın Hocalı katliamının görülmemesine dikkat çekilen açıklamada, “Batılı ülkelerin her zamanki çifte standartlı bu tutumu sayesinde Ermeni kuvvetleri, Hocalı Katliamı’nın ardından Dağlık Karabağ Bölgesi’ni ve bir kısım Azerbaycan topraklarını işgal ettiler. Sözde Ermeni soykırım iddialarının 100. Yılı nedeniyle, dünyanın her yerinde müthiş şekilde propaganda yapılırken, henüz 23 yıl öncesinde yaşanan bu olaya dünya gözünü yummamalı, kayıtsız kalmamalıdır.”denildi.

 

YARIN PANEL DÜZENLENECEK

 

Hocalı katliamının iyi bilinmesi ve unutulmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, 26 Şubat 2015 Perşembe günü saat 14:00’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Azerbaycan’dan gelecek iki milletvekili ile Azerbaycan İstanbul Konsolosu’nun konuşmacı olarak katılacağı bir panel gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

Marmara Haber