Afete Hazır Okul eğitimleri sona erdi

Tekirdağ İl AFAD Müdürlüğü'nce il genelinde başlatılan Afete Hazır Okul projesi kapsamındaki eğitimlerin sonuncusu Kapaklı'da yapıldı.

EĞİTİM 23.02.2015 18:52:00 0
Afete Hazır Okul eğitimleri sona erdi

Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan “Afete Hazır Türkiye” için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Projesi’nin, bir ayağı olan “Afete Hazır Okul Projesi” eğitimlerinin sonuncusu Kapaklı’da yapıldı.

 

TEKİRDAĞ’DA EĞİTİMLER TAMAMLANDI

 

Afete Hazır Okul projesi eğitimleri Tekirdağ’da tamamlandı. Tekirdağ merkezde başlayan eğitimler ilçelerde devam etti. Eğitimlerin sonuncusu Kapaklı’da yapıldı. Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol ve proje kapsamında görevlendirilen öğretmenler katıldı.

 

AFET EĞİTİMİ FARKINDALIK KAZANDIRACAKTIR

 

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, afet ve acil durumlara karşı alınması gereken tedbirler ve bu konuda yapılacak eğitimlerin önemine dikkat çekti. Afete Hazır Okul Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimlerin Kapaklı’daki öğretmen ve öğrencilere afet bilinci farkındalığı kazandıracağını belirten Kaymakam Gürbüz, projenin başarıya ulaşması için öğretmenlerin gereken duyarlılığı göstermesini istedi. Gürbüz, konuşmasını AFAD personeline teşekkür etti.

 

Programda konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise konuşmasında, “Afete Hazır Okul Projesi’nin genel tanıtımı, işleyişi ve öneminden bahsetti. Ayrıca Afete Hazır Okul Projesi’nin başarılı olması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gereken çabayı titizlikle göstereceklerini belirterek projede görev alan öğretmenlere ve AFAD personeline teşekkür etti.”

 

875 OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da yaptığı konuşmada, afetlerin genel etkileri, okul afet eğitiminin önemi ve Afete Hazır Okul projenin işleyişi konularında bilgi vererek, projenin 23-27 Şubat 2015 tarihleri arasında, Tekirdağ’da bulunan 375 okulda gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacağını belirterek,  eğitimlerde görev alacak tüm öğretmenlere teşekkür etti.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

Daha sonra Afete Hazır Okul eğitiminde AFAD Şube Müdürü A.Mehmet Coşkun ve Eğitim Uzmanı Selçuk Aksoy birer sunum yaptı. Sunumlar sonunda soru-cevap bölümüne geçilerek öğretmenlerin konuyla ilgili soruları AFAD Şube Müdürü Niyazi Komşu tarafından cevaplandırıldı. Soru-cevap bölümü sonrası eğitimlere katılan öğretmenlere yönelik sertifika töreni yapılarak, sertifikaları verildi.

 

Projenin son aşamasında, eğitim alan öğretmenlerin 23-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Tekirdağ’da bulunan tüm okullarda öğretmen ve öğrencilere “Temel Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi” verileceği bildirildi.

 

Marmara Haber