Kamalak: 7 bin kadın katledildi

SP Tekirdağ Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Mustafa Kamalak, Türkiye'nin son günlerde gündeminden düşmeyen kadın cinayetlerine dikkat çekti.

GÜNDEM 22.02.2015 19:16:00 0
Kamalak: 7 bin kadın katledildi

Saadet Partisi 5. Tekirdağ İl Kongresi cumartesi günü 18.00’da Ramada Otel’de Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan Feti Pehlivan yeniden Tekirdağ İl Başkanlığı’na seçildi.

BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Tekirdağ’da partisinin il kongresine katıldı. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kamalak gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Bir gazetecinin Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimi iddialarını sorması üzerine olayın sevimsiz olduğunu belirten Kamalak, olayın aydınlığa çıkarılmasını bekleyeceklerini ifade ederek, “Nereden bakarsak bakalım sevimsiz bir olaydır. Gerçektir veya değildir. Genelde medya mensupları ve siyasiler bu olayın gerçek olmadığı kanaatinde. Öyle de olsa, böyle de olsa sevimsiz bir olaydır diye düşünüyoruz. Zamana bırakmak gerekir herhalde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olayları ortaya aydınlığa kavuşturana kadar bekleyeceğiz” dedi.

GERÇEK OLDUĞUNU SANMIYORUM

IŞİD’in Süleymanşah türbesindeki askerleri esir aldığı iddialarının sorulması üzerine Kamalak, olayın gerçek olduğunu sanmadığını belirterek, “Ben gerçek olduğunu sanmıyorum. Bu soruyu ben sizlere sormam lazım. Medya mensupları olarak böyle bir iddia var ne diyorsunuz diye. Kanaatimce IŞİD o kadar çılgınlık yapacak kadar akılsız değildir” diye konuştu.

7 BİN KADIN KOCASI VE AKRABASI TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için de açıklama yapan Kamalak, Türkiye’de 10 yıl içerisinde 7 bin kadının kocası ve akrabası tarafından katledildiğini ifade ederek, “En yakın olay Özgecan hadisesi Türkiye genelinde ses getirdi. Sadece onu biliyoruz. Başka bilmediğimiz şeyler de var. Gelinen nokta bu düşünebiliyor musunuz? Özgecan’ın annesi ağlayarak ‘Bekledim Bekledim Gelmedi’ diyor. Ne kadar korkunç bir durum. Bir anne düşünün üniversiteye giden kızını bekliyor. Düşünün insanın kedisi gelmese kanaatimce nerede diye sorar. Ama burada gelmeyen ve asla da gelmeyecek olan anne ciğerinden kopan yavrusu 20 yaşında bir fidan. 26 yaşındaki bu ülkenin okullarında yetişmiş olan bir genç tarafından katlediliyor ve ondan daha vahimi babasından ve arkadaşından yardım istiyor” dedi.

FETİ PEHLİVAN YENİDEN BAŞKAN

Bu arada, Tekirdağ İl Kongresi’nde seçimlere mevcut başkan Feti Pehlivan’ın tek listesi ile gidildi. Feti Pehlivan yeniden başkanlığa seçilirken, Pehlivan başkanlığındaki yönetimde Ahmet Tahir Özbayat, Ali Yılmaz, Basri Ekrem, Enes Kiremitçi, Erol Kaya, Hanifi Çavuş, İbrahim İnci, Kadir Çimiç, Kemal Sürat, Mehmet Ayhan, Mehmet Kızgın, Muhsin Karacan, Murat Vakitçi, Murat Öztürk, Mustafa Yeşil, Mustafa Özkan, Özcan Akçaçakır, Özgür Menlik, Serkan Aydın, Tunç Yalçın, Uğur Kelle, Yunus Kiremitçi, Yusuf Altıntaş, Zeki Özgür yer aldı.

Marmara Haber