Tekirdağ İŞKUR'dan 500 kişiye istihdam

Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü Toplum Yararına Programlar kapsamında il genelinde 500 kişi istihdam edecek. Okullar başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında çalışacak 500 kişinin belirlenmesinde kur

GÜNDEM 20.02.2015 19:18:00 0
Tekirdağ İŞKUR

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) düzenlendiği ve çeşitli kurumlarda toplam 500 kişinin istihdam edileceği Toplum Yararına Programlar (TYP) kura çekimleri gerçekleştirildi.

KURA ÇEKİLDİ

Tekirdağ İŞKUR tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program çerçevesinde istihdam edilecek kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda bakım, onarım ve temizlik işleri; Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağaçlandırma alanında; Namık Kemal Üniversitesi’nde Çevre Temizliği görevlerinde ve Müftülüğe bağlı Cami ve Kuran Kursları’nda temizlik görevlisi olarak çalışacaklar. Program çerçevesinde çalışacak kişilerin isimleri noter huzurunda yapılan kura çekimleri ile tespit edildi.

İL GENELİNDE 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Düzenlenecek bu programlar kapsamında Tekirdağ merkezde bulunan okullarda 60, Çerkezköy’deki okullarda 40, Çorlu’daki okullarda 60, Hayrabolu’daki okullarda 20, Malkara’daki okullarda 30, Marmaraereğlisi’ndeki okullarda 13, Muratlı’daki okullarda 25, Saray’daki okullarda 35 ve Şarköy’deki okullarda 15,Ergene’deki okullarda 40, Kapaklı’da okullarda 35 kişi istihdam edilecek. İşe yerleştirilen kişiler pazartesi günü işbaşı yapacak hazira ayının 15’ine kadar çalışmaya devam edecekler.

Ayrıca Müftülüğe bağlı Cami ve Kuran Kursları’nda temizlik görevlisi olarak 61 kişi, Namık Kemal Üniversitesinde Çevre Temizliği görevinde istihdam edilecek 45 kişi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağaçlandırma alanında çalışacak 27 kişinin de tespiti yapılan kura çekimiyle belirlendi. İstihdam edilecek kişiler burada da Şubat ayının 23’ünden Haziran ayının 15’ine kadar çalışacak.

Marmara Haber