Bu nasıl iç güvenlik yasası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Tekirdağ'a gelerek bir dizi toplantıya katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden KılıçdaroÄ

GÜNDEM 20.02.2015 19:12:00 0
Bu nasıl iç güvenlik yasası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve toplantı için dün Tekirdağ’a geldi. Kılıçdaroğlu ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye’nin yanında bulunan çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Tekirdağ ile ilgili genel bilgi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan oluşan bir brifing verdi.

Tekirdağ’ın önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Tekirdağ bir büyükşehir. Nüfusu giderek artacak bir konumda. Tekirdağ’da başta büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanı arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışıyorlar. Sosyal Demokrat Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bu 5 yıllık dönem içerisinde Belediye Başkanlarımızın yapacağı çalışmalarla Tekirdağ’ın çehresi değişecektir” dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ziyaretinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini de imzaladı.

Konuşmanın ardından Başkan Albayrak tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na günün anısına Karacakılavuz Dokuması ve bir vazo hediye etti. 

Kılıçdaroğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan Aile Çay Bahçesi’ne geçerek burada vatandaşlarla sohbete tti.

 

 

TÜRKİYE BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE LAYIK

Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlarla sohbeti sırasında gazeteciler gündemdeki olaylarla ilgili sorular yöneltti. Gazeteciler ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızına yönelik suikast iddiaları soruldu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarına ilişkin soruşturmanın hatırlatılması üzerine iddialar kim tarafından ortaya atıldığını sordu. Gazetecilerden kaynağının belli olmadığı ifade etmesi üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Güzel, başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle savcıyı kutlarım.”dedi.

Gazetecilerin daha sonra iç güvenlik yasasın görüşüldüğü meclis salonundaki kavgaları hatırlatması üzerine de değerlendirmeler de bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “İç güvenlik yasası getiriyorsunuz, parlamentoda terör estiriyorsunuz. Bunun adı iç güvenlik yasası değil. Nasıl bir iç güvenlik yasası ki muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Eğer milletvekiline bunu yapıyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşa ne yapacak. Onların dokunulmazlığı var bunu yapıyor, vatandaşın dokunulmazlığı yok onlarında ensesinde boza pişirecek. Bakın Abdullah Gül açıklama yaptı ‘bir daha gözden geçirin’ diye. Sağduyunun sesi sonunda söylüyor. Gerçek bir. Vatandaş huzur içerisinde yaşamak istiyor. Vatandaşın derdi mi var? Bu kahveye geldik oturduk işte ne güzel. Bir derdimiz mi var? Ama buradan biri gelecek diyecek ki ‘bir dakika sen makul şüphelisin, seni içeri atacağız’ Niye arkadaşlar? Hangi gerekçesiyle? ‘Seni tutuklayacağım’ hangi gerekçeyle? Bunlar doğru değil arkadaşlar. Türkiye birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorundadır. Birinci sınıf demokrasi. Almanya da, İngiltere de, Fransa da nasılsa Belçika da nasılsa, Japonya da nasılsa bizim ülkemizde birinci sınıf demokrasi öyle olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopayla gezsin. Devlet vatandaşa hizmet etme, aracıdır. Baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip, vatandaşın ensesinden boza pişiremezsiniz. Yapmak istedikleri bu, bizde buna karşıyız. Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz bunu. Zaten kanun var, yüzünü kapatanı yakalar, götürürsünüz. Molotof kokteyli atan, savunan mı var? Kim yapıyorsa, Molotof kokteyli atıyorsa yakalar, götürürsün. Sen yakaladın götürdün de birisi karşı mı çıktı? Yok öyle bir şey. Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç ne? Amaç seçime gidiyoruz AKP kan kaybediyor. Acaba biz baskı kurarak bu milleti nasıl korkuturuz. Millet sizden korkmaz.”  

 

 

BATIDA ALAY KONUSU OLDUK

Süleyman Şah Türbesi’nde Türk askerlerinin rehin olduğu iddialarının sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, askerin nöbet değişimi yapıp yapmadığını sorarak, “Nöbet değişimi neden yok?  Eskiden vardı şimdi neden yok? Başbakan Davutoğlu bu soruya nasıl cevap verecek şimdi. Ben şahsen utanıyorum. Büyük, güçlü Türkiye diyoruz, onurlu Türkiye diyoruz. Süleyman Şah’taki askerlerimizi bile koruyamayan bir Türkiye gerçeği çıktı karşımıza. Bütün bunları halkın gözünden kaçırıyorlar. Bu ülkenin Başbakanı Davutoğlu’da, bu ülkenin cumhurbaşkanı da artık batıda alay konusu oldu. Nereye giderseniz gidin alay konusu oldu.”dedi.

HERKES YENİDEN DÜŞÜNMELİ

Herkesin yeniden düşünmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Mustafa Kemal’in Türkiye’si böyle bir Türkiye değildir. Cumhurbaşkanı ve başbakanı da onurlu olmak, dirayetli olmak zorundadır. Sözünü güvenilen kişi olmak zorundadır. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti bütün dünyada yalnız bırakıldı. Yalnız kaldı, yazık, günahtır bu ülkeye. Onun için diyoruz Türkiye iyi yönetilmiyor. Hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Bu millete nasıl hizmet edeceğimizi, millete anlatmak zorundayız. Baskıya yol açmadan, vatandaşın derdiniz dinleyerek. Onun çayını kahvesini içerek, onun terini koklayarak. Hizmet böyle yapılır, siyasetinde böyle yapılması gerek. Biz siyaseti böyle yapıyoruz. Temiz olmalı siyasetçi düzgün adam olmalı. Verdiği sözün arkasında olmalı”

Gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) toplantısı için Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.

Marmara Haber