Servisçiler UKOME'nin kararına isyan etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin korsan araçlara geçici yol belgesi vereceğini ileri süren servisçiler sert tepki gösterdi. UKOME kararına tepki gösteren servisçiler mahkemeye gitmeye hazırlanıyo

GÜNDEM 19.02.2015 18:45:00 0
Servisçiler UKOME

Sanayinin ağırlıklı olduğu Çerkezköy ve Çorlu’da servisçilik yapan S plakalı araç sahipleri Tekirdağ Büyük şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) önceki gün aldığı karara büyük tepki gösterdi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın aldığı son karar servisçileri isyan ettirdi. Servisçilerin iddiasına göre Ulaşım Dairesi Komisyonu önceki gün korsan çalışan servislere 3 aylık geçici yol belgesi verileceği kararı aldığını duyurdu. Bu kararın ardından yıllarca her şeyi ile işlerini yasalara uygun olarak sürdüren mevcut servisçiler, haklarını korumadığını ve mağdur edildiklerini belirterek, bu kararı alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ni protesto etti.

BİR FİRMAYA NASIL 10 ARAÇ İÇİN YOL BELGESİ VERİLİYOR?

Çerkezköy Fıçıcıoğlu servis araçları sahibi Erdoğan Fıçıcı UKOME’nin pazartesi günü apar topar aldığı karara  servisçiler olarak bir anlam veremediklerini ve alınan bu kararın bölgedeki  tüm servisçileri mağdur ettiğini belirtti. Fıçıcı, “Yönetmenliğin 18. Maddesi’nde, ‘İhaleye katılan gerçek ve Tüzel kişiler ancak bir S plakası almaya sahiptir’ denilmesine rağmen bir firmanın nasıl 10 aracına yol belgesi veriliyor. Bunu anlamış değiliz. Ayrıca yine yönetmeliğin 20. maddesinde, ‘Tekirdağ Belediye sınırları içerisindeki resmi ve özel kurumlar ve kuruluşlar personel taşımacılığı yaptırılmak üzere araç kiralamak için yapacakları ihale şartnamesine kiralayacakları araçların bu yönetmenlik hükümlerine uygun S plakalı araçlar olma şartı zorunluluğundadır ’denildiği halde   neden yönetmenliğe uyulmuyor. Bazı şirketler bu duruma hassasiyet göstermekte ve bazıları göstermemektedir. Hassasiyet göstermeyen şirketler sonra kendisi bu durumdan mağdur  olacaktır.”dedi.

5 BİN 300 HAK SAHİBİ MAĞDUR EDİLDİ

Erdoğan Fıçıcı UKOME’nin aldığı kararın 5 bin 300 hak sahibini mağdur ettiğini de belirterek şöyle konuştu: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME Ulaşım Koordinasyon Dairesi 5 ay önce hazırlamış olduğu Tekirdağ il sınırları içinde Servis Taşımacılığı Yönetmeliği’ni uygulamaya geçirmekte hem geç kaldı hem de aciz kalmıştır. Faturayı aldığı son kararı ile de (S) plakaları ile yasal olarak çalışan esnafın sırtına yüklemiştir. Bu alınan kararla gerçek hak sahibi (S) plakalı esnafın ekmekleri ellerinden alınmış olup, hak sahibi olmayanlara hak tanınmıştır. Yaklaşmakta olan genel seçimler öncesi  UKOME’nin aldığı bu karar ile 5 bin 300 hak sahibi S plaka mağdur edilmiştir.Tekirdağ il genelindeki tüm CHP il ilçe başkanlarına, yöneticilerine  ve belediye meclis üyelerine sesleniyoruz. Uyumayı ve aday adaylarının peşinde koşmayı bırakın onlar zaten kendi işlerini görüyor. Sizler esas mağdur olan bizim sorunlarımızın çözümü için gerekeni yapın. Biz 5 bin 300 servisçi olarak bir de ailelerimizi dahil edersek en az 17 bin kişi yapıyoruz. Biz işimizden oluyoruz. Şoför esnafın sorunlarına bir çözüm bulun. Yoksa sonra fatura sizlere çıkacağını da unutmayın. Bizler gayri yasal bir hak istemiyoruz. Yasal olan hakkımızı istiyoruz. Bu konunun acilen çözüme kavuşması için gerekeni yapmanızı istiyoruz.”

 

 

KARARI EFESLE KINIYORUZ

Çerkezköy Araç Sahipleri Dernek Başkan Yardımcısı ve Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tokgöz de karara tepki gösterenlerden bir başkası idi. Tokgöz ise şunları kaydetti: “UKOME’nin geçen hafta aldığı karara saygılıyız. Ancak 18 Şubat tarihinde aldığı kararı kınıyoruz. UKOME’nin aldığı bu son karar, ruhsat tarihini baz alarak 3 aylık geçici yol belgesi vereceği yönünde bir karar olması çok yanlış. Üstelik bu kararla hak sahipleri mağdur edilmiş olup korsan çalışanlar ödüllendirilmiştir. Haktan hukuktan bahseden ve sosyal demokrat olarak geçinen ve belediyelerinin de sosyal belediyecilik yaptığını savunanlar haklı insanların hakkını gaspedip haksızı haklı haklıyı haksız yerine koymuştur. Korsanlara hakkı olmayanlara peşkeş çekmiştir. Bizim hakkımız haksızlara yediren bu işe emek veren insanların görüşünü ve önerilerini tekliflerini dikkate almayarak inadına haksızı haklı olarak gösteren UKOME’nin kararını kınıyoruz. Hem de esefle kınıyoruz. UKOME haklının yanında olacağına haksızın yanında olmuştur. Bu karaın altına imza atan her kim var ise onları kınıyoruz. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız. Takipçisi olacağız. Önümüzdeki birkaç gün içinde de  en az 750 kişin imzası ile hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Gerekirse bu durumu İdare Mahkemesine götüreceğiz.”

Haber/Seyit SÜREN