Vali Yerlikaya'dan Cemevi'ne iade-i ziyaret

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya geçtiğimiz günlerde kendisini makamında ziyaret eden Kapaklı'daki Cem Vakfı Erenler Cemevi Şube Başkanı İrfan Duman ve yönetimini ziyaret etti

GÜNDEM 17.02.2015 19:03:00 0
Vali Yerlikaya

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bir süre önce kendisini ziyaret eden Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şubesi’ne dün saat 14.00’da iade-i ziyarette bulundu.

VALİYİ KAPIDA KARŞILADILAR

Vali Ali Yerlikaya, Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şubesi önünde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şube Başkanı İrfan Duman ve yönetimi tarafından kapıda karşılandı.

 

 

CEMEVİ BİNASINI BEĞENDİ

Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şubesi yönetiminin bir süre önce kendisini makamında ziyaret ettiğini anımsatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “O gün kendilerine en kısa zamanda iade-i ziyaret sözü vermiştik. Bugün nasip oldu ve Kapaklı’ya geldik” dedi. Cemevi’nin mimarisini beğendiğini söyleyen Vali Yerlikaya, daha sonra Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şube Başkanı İrfan Duman’dan bina hakkında bilgi aldı.  

BİNAYI HAYIRSEVER VATANDAŞLAR YAPTI

Kapaklı Belediyesi olarak binanın bulunduğu alanla ilgili gerekli imar düzenlemelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bölgemizdeki bazı hayırsever vatandaşlar belediyemize bu binanın yapılabilmesi için belediyemize başvurdu. Biz üzerimize düşeni yaptık. Onlar da kendi aralarında topladıkları paralarla bu binayı bölgemize kazandırdı” diye konuştu.

 

 

BÖLGEMİZDE BİNLERCE ALEVİ YAŞIYOR

Cem Vakfı Erenler Cemevi Kapaklı Şubesi’nde yaklaşık bin kişilik konferans salonu bulunduğunu belirten Şube Başkanı İrfan Duman ise “Biz Cem Vakfı’na bağlı bir şubeyiz. Bölgemizdeki Alevi vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz” dedi. Kapaklı’da binlerce Alevi vatandaşın ikamet ettiğini sözlerine ekleyen Duman, “Saray-Ergene-Kapaklı ve Çerkezköy’de yaklaşık 20 bin alevi vatandaşımız ikamet ediyor” dedi. Konuşmaların ardından ziyaret, basına kapalı devam etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ