Tekirdağ güne karla uyandı!

Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Tekirdağ'da etkili oldu. Çerkezköy'de bazı okullar tatil edilirken, özellikle trafikte araçlar her zaman olduğu gibi yolda kaldı! Trafik polisleri gün bo

GÜNDEM 17.02.2015 18:59:00 0
Tekirdağ güne karla uyandı!

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı kava kütlesi dün sabah saatlerinde kara dönüştü. Tekirdağlılar güne karla başlarken, sabah okula gitmek isteyen öğrenciler başta olmak üzere iş için evden çıkan vatandaşlar trafikte zor anlar yaşadı. Özellikle araçların kayganlaşan yollarda kalması, trafik polislerini harekete geçirdi. Sabah saatlerinde etkili olan kar, Tekirdağ’ı beyaza bürüdü. Akşama kadar süren kar yağışı zaman zaman şiddetini artırdı. Gün boyu devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu.

KARAYOLLARI TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Tekirdağ merkez Süleymanşa’da sabahın ilk saatlerinde etkili olan kar nedeniyle trafikte aksaklıklar meydana geldi. İşe yetişmeye çalışan vatandaşlar yollarda zor anlar yaşadı. Kar sebebiyle karayolları ekipleri, Tekirdağ-Malkara yolu başta olmak üzere birçok ana arterde tuzlama çalışması yaptı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE HAYATI FELÇ ETTİ

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi özellikle yüksek kesimlerde kendini gösterdi. Çerkezköy’de yoğun kar yağışı nedeniyle Şehit Teğmen Cengiz Topel Caddesi ve  Atatürk Viyadüğü buz tutması nedeniyle araçlar yollarda kaldı ve uzun araç kuyrukları oluştu. Tepe Minibüsleri yoğun kar yağışı ve yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle yaklaşık 4 saat seferlerine ara vermek zorunda kaldı. Tepe Emlak Konutları istikametin den şehir içine seyreden araçlar Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önündeki yokuşun buzla kaplı olması nedeniyle aşağıya dakikalar süren bir yolculuktan sonra ancak inebildi.

 

 

TRAFİK EKİPLERİ İŞBAŞINDAYDI

Bu arada yolda Hacı Fahri Zümbül Anadaolu Lisesi önünden Feyzullah Toprak Konutları’na kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Acele eden sürücüler ise direksiyona sahip olamayarak bazıları başka araçlara bazıları ise yol kenarındaki refüjlere çarptı. Sabah saatlerinde meydana gelen bu zorlu yolculuk sırasında Tepe Yolu üzerinde trafik ekipleri işbaşındaydı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Çerkezköy Belediyesi trafik zabıta ekipleri de araçlara yardımcı oldu. Çerkezköy Belediyesi’nin bu bölgede yaptığı tuzlama ve kar küreme çalışmaları sonrası saat 10.00 sıralarında yol trafiğe açıldı. Belediye, grayderlerle de kar ve buz kürüme çalışması yaptı.

İKİ OKUL TATİL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çerkezköy’de bazı okullar da tatil edildi. Önce ilk ve orta dereceli okluların tamamı bir gün tatil edildi ancak kısa süre içerisinde bu karardan vazgeçildi. Sadece Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Tepe İlk ve Orta Okulu’nun tatil edildiği bildirildi.

 

 

ULAŞIM SEFERLERİ AKSADI

Çerkezköy’de gün boyu yağan yoğun kar günlük yaşamı oldukça etkiledi. Hava sıcaklığı sabah saatlerinde eksi 3 olarak ölçüldü ve kar kalınlığı da yer yer 15-30 santim olarak değişti. Ayrıca Yoğun kar yağışı nedeniyle Vize- Saray- Çerkezköy arasında otobüs seferlerinde aksamalar yaşandığı öğrenildi.

Haber/Seyit SÜREN