Üniversitelere geziler düzenlenmeli

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Eğitim Bölge Danışma Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı

GÜNDEM 16.02.2015 21:15:00 0
Üniversitelere geziler düzenlenmeli

İlçe Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı, dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda, Çerkezköy’deki eğitim-öğretim koşullarının daha iyi hale getirilebilmesi adına yapılması gerekenler görüşüldü.

ÖNCELİKLİ HEDEF KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK

İlçede eğitim öğretim veren tüm okulların müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde “Örgün ve Yaygın eğitimin bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullarla iş birliği yaparak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi” konusu görüşüldü. Çerkezköy’de eğitim konusunda en önemli hususun ‘Kalifiye Eleman Yetiştirmek’ olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, “Öncelikli amacımız, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin kalifiye özelliklerinin artırılmasını sağlamaktır” dedi.    

BİN 200 KURSİYERDEN 900’Ü İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, “Bölgemiz sanayi kuruluşlarının kalifiye eleman ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi adına hayata geçirilen projelerden biri de UMEM Beceri 10 Projesi’dir. Bu kapsamda UMEM kurslarına katılan tüm kursiyerlere her gün için bir ücret ödeniyor. Son 3 yıl içinde 78 kurs düzenledik. Bu kurslara toplam bin 200 kursiyer katıldı. Çeşitli eğitimlerden geçirilen kursiyerlerden 900’ü de işe yerleştirildi” açıklamalarında bulundu.

DEVAMSIZLIK BÜYÜK SORUN

UMEM Projeleri ile ilgili Şubat Ayı içinde Ankara’da bir toplantı yapılacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, “Çerkezköy adına bu toplantıya ben katılacağım” dedi. Toplantıdaki bir diğer önemli hususun ise okullardaki devamsızlık konusu olduğunu kaydeden İrfan Danışmaz, “İlkokullarımızda devamsızlık sorunu yok. Fakat orta öğretim kurumlarımızda devamsızlık büyük bir sorun. Bu nedenle devamsızlık seviyesini minimize edebilmek adına başta okul müdürlerimiz olmak üzere hepimize büyük görevler düşüyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

ÜNİVERSİTELERE GEZİLER DÜZENLENMELİ

Lise öğrencilerinin 15 Mart’ta YGS’ye gireceğini anımsatan İrfan Danışmaz, “Öğrencilerimiz daha sonra 2’nci aşama sınavına girecek ve bu sınavın neticesine göre tercih yapacaklar” dedi. Bölgemizde Meslek Yüksek Okulu olduğuna dikkat çeken Danışmaz, “Hepinizin bildiği gibi Çerkezköy MYO Veliköy’e taşındı. Lise öğrencilerimiz için gerek Çerkezköy MYO, gerekse yakın bölgelerdeki diğer üniversitelere geziler tertip etmeliyiz. Bu onların motivasyonu ve tercihlerini önemli ölçüde etkileyecektir” diye konuştu.    

OKUL AİLE BİRLİKLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Toplantıda görüşülen bir diğer gündem maddesi ise “Eğitim Kurumları dışında bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi” konusu oldu. Bu konuda özellikle Okul Aile Birliklerine büyük görev düştüğünü söyleyen İrfan Danışmaz, okul müdürlerinin de denetçi olarak okul aile birliklerine destek vermesi gerektiğine işaret etti.  Toplantı diğer gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ