Servisçilerden dev toplantı

Bir süreden beri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin aldığı kararlara yönelik eleştirilerde bulunan servisçiler, yarın Çorlu'da dev bir buluşma gerçekleştiriyor. Tekirdağ Servisçile

GÜNDEM 13.02.2015 19:15:00 0
Servisçilerden dev toplantı

Tekirdağlı servisçiler yarın Çorlu’da dev bir buluşma gerçekleştirecek. Çorlu’da düzenlenecek olan Tekirdağ Servisçiler Platformu’na il genelinden katılımın yanı sıra Trakya ve Türkiye’nin büyük illerinden de servisçilerin katılımı bekleniyor. Dün bu buluşma ile ilgili Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş ve Tekirdağ Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tokgöz ve oda üyeleri katıldı.

ÇORLU’DA TOPLANACAKLAR

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş Oda’da düzenlenen basın açıklamasında, pazar günü (yarın) Çorlu Ticaret  ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 11.00-15.00 saatleri arası yapacakları Tekirdağ Servisçiler Platformu’nun duyurusunu yaptı. Kuş, bu platformun amacının servisçilerin sorunlarını dile getirmek olduğunu vurgularken, “Servisçiler olarak emeğimizin karşılığının istiyoruz. Bizim yapacağımız toplantı kesinlikle UKOME’nin aldığı kararlara tepki niteliği taşımamaktadır.”diye konuştu.

 BİZİMKİ UKOME’NİN KARARLARINA TEPKİ DEĞİL

Başkan Kuş, toplantıyla ilgili teferruatlı bilgiler verirken şunları kaydetti: “15 Şubat Çorlu’da gerçekleştireceğimiz Tekirdağ Birleşik Servisçiler Platformu, bizim UKOME’nin  aldığı kararlara kesinlikle ve kesinlikle tepki değil. Biz servisçiler olarak  sorunlarımızı ve UKOME’den neler istiyoruz onları dile getişreceğiz. Kısaca tüm sorunlarımızı sıkıntılarımızı masaya yatıracağız ve beklentilerimizin çözümü için neler yapılmalı, bunları görüşeceğiz. Biz yalnız Çerkezköylü servisçilerin değil, Tekirağ, Çorlu, Malkara,Muratlı olmak üzere tüm il genelindeki servisçilerin sorunlarını dile getireceğiz.Bu nedenle Çorlu’yu merkez olarak seçtik.”dedi.

BİZ YALNIZCA HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Çerkezköy, Çorlu,Tekirdağ olmak üzere il genelindeki tüm ilçelerde servis hizmeti veren üyelerinin, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Edirne illerindeki gibi hak sahibi olmalarını istediklerini vurgulayan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, şöyle devam etti: “Bu nedenle Tekirdağlı servisçiler olarak biz hakkımızı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizim kurum ve kuruluşlarla bir alıp veremediğimizde kesinlikle yok ve böyle de düşünmüyoruz. Biz ekmeğimizin ve işimizin derdindeyiz. Bu konuda hakkımız olanı istiyoruz. Özellikle şunu da vurgulamak istiyorum. Biz taşıma şirketlerine de karşı değiliz. Platformumuzdan çıkacak olan ortak görüş ve kararlarımız doğrultusunda UKOME’nin sorunlarımızı çözümleyeceğine inancımız tamdır.”

 BU TAMAMEN İSTİŞARE KURULU TOPLANTISIDIR

Kuş’un ardından Birleşik Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tökgöz bir açıklama yaptı. Tökgöz, de katılımın yoğun olacağını belirterek, şunları söyledi: “Oda Başkanımız Yaşar Kuş’unda belirttiği gibi biz servisçiler olarak kesinlikle UKOME’nin aldığı kararlara karşı değiliz. Biz yalnızca sorunlarımızın çözümü konusunda UKOME’den neler bekliyoruz, neler yapılmalı nasıl hareket edilmeli ve sıkıntılarımız neler bunları dile getireceğiz. Bu servisçilerin tamamen bir istişare kurulu toplantısı niteliğindedir. Tekirdağ Birleşik Servisçiler Platformu olarak benim başkanlığımda şu arkadaşlarımızla birlikte platformu oluşturduk. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, S.A.S. Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, S.A.S. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Karataş, S.A.S. Yönetim Kurulu üyesi Hakan Fıçıcı, S.A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yıldız.”

KATILIM YOĞUN OLACAK

Tekirdağ Birleşik Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tokgöz yarın gerçekleştirilecek toplantıya, sadece Tekirdağ genelinden değil il dışından Trakya’dan ve hatta Türkiye’nin büyük kentlerinden de katılımın olacağını belirterek, katılımla ilgili bilgiler verdi. Tokgöz, “Çorlu, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Saray, Çerkezköy, Marmaraereğlisi, Muratlı, Malkara, Hayrabolu, Şarköy, Keşan, Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Vize, Havza, Keşan, Uzunköprü,  İpsala, Meriç şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanları ile Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği Başkanı, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir,Yalova’dan da servisçiler oda başkanları katılacaklar.”dedi.

PLATFORMUN KONUŞMACILARI

Katılımın oldukça yoğun olacağı Platforma’da şu isimler birer konuşma yapacak: Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Baş,Tekirdağ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Ankara Servisçiler Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Hamza Öztürk, Bursa Servisçiler Odası Başkanı Sadi Aydın, Edirne Servisçiler Odası Başkanı Nezahattin Erçetin, İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı,Yalova Servisçiler Odası Başkanı Arif Oktay Tunç,Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz  Yılmaz.

Tokgöz, “Umuyorum platformumuz ses getirecek ve hayırlı olacaktır.”diye açıklamalarını tamamladı.

 Haber/Seyit SÜREN